Τεχνολογία

Τεχνολογία

Οι δέκα start ups που «αναστατώνουν» το πεδίο της αγροτικής τεχνολογίας

traktor-inside-696x383 Οι δέκα start ups που «αναστατώνουν» το πεδίο της αγροτικής τεχνολογίας
Η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων μέσω της τεχνολογίας είναι, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό site για τις νεοφυείς επιχειρήσεις «eu-startups», μία από τις λύσεις για την εξασφάλιση της παροχής αγαθών στον ολοένα αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό. Για τον λόγο αυτόν, η αγροτική τεχνολογία είναι ένα από τα πεδία που ελκύει το ενδιαφέρον τόσο των start uppers, όσο και των επενδυτών.

Το eu-startups κατέγραψε τις δέκα ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της αγροτεχνολογίας, που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την πορεία τους τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η ελληνική Augmenta από τον Βόλο, η οποία έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και εκτός ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, προσφέροντας στους Αμερικανούς αγρότες την τεχνολογία της διαφοροποιημένης λίπανσης.
Πρόκειται για αισθητήρες που τοποθετούνται στο τρακτέρ και «διαβάζουν» το έδαφος καθώς το τρακτέρ κινείται, προσαρμόζοντας την ποσότητα του λιπάσματος που χρειάζεται κάθε σημείο του χωραφιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της χρήσης λιπάσματος, αλλά και την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών.

Τη λίστα συμπληρώνουν εταιρείες που εστιάζουν στη δημιουργία αισθητήρων στο χωράφι (Sencrop-Γαλλία), στις αυτόματες αστικές εκμεταλλεύσεις (Eden Advanced Technologies-Ολλανδία), στη δημιουργία ρομποτικών συσκευών που βοηθούν τους εκτροφείς πουλερικών να διαχειριστούν το κοπάδι τους (Faromatics-Ισπανία), αλλά και στη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως προς τη γραφειοκρατία (EAgronom-Εσθονία).

Η Ελβετική Gamaya χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους αγρότες τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην καλλιέργεια, ενώ η AgroSustain, από την ίδια χώρα, έχει δημιουργήσει μία τεχνολογία η οποία προλαμβάνει έως και 80% την ανάπτυξη παθογόνων σε φρούτα και λαχανικά.

Τέλος, η λίστα κλείνει με την αγγλική start up LettUs Grow που ασχολείται με την αεροπονική καλλιέργεια, τη γαλλική Sabi Agri, η οποία έχει κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό τρακτέρ και την επίσης γαλλική Karnott, η οποία συνδέει τα αγροτικά μηχανήματα μιας εκμετάλλευσης, μετατρέποντας τα δεδομένα που συλλέγονται σε πληροφορίες για τους αγρότες.

Πηγή: ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Οι δέκα start ups που «αναστατώνουν» το πεδίο της αγροτικής τεχνολογίας

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search