Τεχνολογία

Τεχνολογία

Οι δέκα start ups που «αναστατώνουν» το πεδίο της αγροτικής τεχνολογίας

traktor-inside-696x383 Οι δέκα start ups που «αναστατώνουν» το πεδίο της αγροτικής τεχνολογίας
Η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων μέσω της τεχνολογίας είναι, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό site για τις νεοφυείς επιχειρήσεις «eu-startups», μία από τις λύσεις για την εξασφάλιση της παροχής αγαθών στον ολοένα αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό. Για τον λόγο αυτόν, η αγροτική τεχνολογία είναι ένα από τα πεδία που ελκύει το ενδιαφέρον τόσο των start uppers, όσο και των επενδυτών.

Το eu-startups κατέγραψε τις δέκα ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της αγροτεχνολογίας, που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την πορεία τους τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η ελληνική Augmenta από τον Βόλο, η οποία έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και εκτός ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, προσφέροντας στους Αμερικανούς αγρότες την τεχνολογία της διαφοροποιημένης λίπανσης.
Πρόκειται για αισθητήρες που τοποθετούνται στο τρακτέρ και «διαβάζουν» το έδαφος καθώς το τρακτέρ κινείται, προσαρμόζοντας την ποσότητα του λιπάσματος που χρειάζεται κάθε σημείο του χωραφιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της χρήσης λιπάσματος, αλλά και την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών.

Τη λίστα συμπληρώνουν εταιρείες που εστιάζουν στη δημιουργία αισθητήρων στο χωράφι (Sencrop-Γαλλία), στις αυτόματες αστικές εκμεταλλεύσεις (Eden Advanced Technologies-Ολλανδία), στη δημιουργία ρομποτικών συσκευών που βοηθούν τους εκτροφείς πουλερικών να διαχειριστούν το κοπάδι τους (Faromatics-Ισπανία), αλλά και στη δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως προς τη γραφειοκρατία (EAgronom-Εσθονία).

Η Ελβετική Gamaya χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους αγρότες τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην καλλιέργεια, ενώ η AgroSustain, από την ίδια χώρα, έχει δημιουργήσει μία τεχνολογία η οποία προλαμβάνει έως και 80% την ανάπτυξη παθογόνων σε φρούτα και λαχανικά.

Τέλος, η λίστα κλείνει με την αγγλική start up LettUs Grow που ασχολείται με την αεροπονική καλλιέργεια, τη γαλλική Sabi Agri, η οποία έχει κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό τρακτέρ και την επίσης γαλλική Karnott, η οποία συνδέει τα αγροτικά μηχανήματα μιας εκμετάλλευσης, μετατρέποντας τα δεδομένα που συλλέγονται σε πληροφορίες για τους αγρότες.

Πηγή: ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search