Τεχνολογία

Τεχνολογία

Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

harvest_croo_site Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

Αγρότες που καλλιεργούν σιτηρά χρησιμοποιούν εδώ και είκοσι χρόνια αυτόνομες θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά απαιτούν πιο ανάλαφρη προσέγγιση – τα μούρα συγκεκριμένα θεωρούνταν σχεδόν αδύνατο να μαζευτούν ρομποτικά. 

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη χώρα-παραγωγός φράουλας, καλλιεργώντας τρία δις λίβρες του φρούτου κάθε χρόνο. Στην Καλιφόρνια, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, 400 αγρότες απασχολούν 55.000 εργάτες, σύμφωνα με την Ένωση Καλλιεργητών Φράουλας Καλιφόρνιας. Δεύτερη πιο σημαντική πολιτεία για τη φράουλα είναι η Φλόριντα. 

Ας φανταστούμε τώρα ένα ρομπότ που θα αντικαθιστούσε τους εργάτες - αυτό επιχειρεί να κάνει το μηχάνημα που ανέπτυξε η Harvest CROO. Ογκώδες, δουλεύει πάνω σε οχτώ σειρές φράουλας τη φορά. 16 ρομποτικοί βραχίονες προσαρμοσμένοι στο σασί, περιστρέφονται για να απομακρύνουν τα φύλλα από το φυτό. Παίρνουν φωτογραφίες του φρούτου, ένας πλαστικός σφιγκτήρας τραβάει τους καρπούς από τον βλαστό και στη συνέχεια τους αποθέτει σε πλαστικά κοντέινερ που ανοιγοκλείνουν και έχουν χωρητικότητα 1.000 λιβρών.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Σε σειρά τροποποιητικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας που διαχειρίζονται το πρόγραμμα CLLD/LEADER, και δη τις προσκλήσεις που τρέχουν για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μία χρονιά που δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές –βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών του προϊόντος που έχει συγκομιστεί– προσδοκίες σε επίπεδο τιμών, κάνουν λόγο οι καλλιεργητές μαλακού σιταριού. «Οι αποδόσεις κινήθηκαν πράγματι σε ικανοποιητικά επίπεδα και εκτιμούμε ότι κυμάνθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από 400 έως 600 κιλά»,

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search