Τεχνολογία

Τεχνολογία

Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

harvest_croo_site Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

Αγρότες που καλλιεργούν σιτηρά χρησιμοποιούν εδώ και είκοσι χρόνια αυτόνομες θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά απαιτούν πιο ανάλαφρη προσέγγιση – τα μούρα συγκεκριμένα θεωρούνταν σχεδόν αδύνατο να μαζευτούν ρομποτικά. 

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη χώρα-παραγωγός φράουλας, καλλιεργώντας τρία δις λίβρες του φρούτου κάθε χρόνο. Στην Καλιφόρνια, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, 400 αγρότες απασχολούν 55.000 εργάτες, σύμφωνα με την Ένωση Καλλιεργητών Φράουλας Καλιφόρνιας. Δεύτερη πιο σημαντική πολιτεία για τη φράουλα είναι η Φλόριντα. 

Ας φανταστούμε τώρα ένα ρομπότ που θα αντικαθιστούσε τους εργάτες - αυτό επιχειρεί να κάνει το μηχάνημα που ανέπτυξε η Harvest CROO. Ογκώδες, δουλεύει πάνω σε οχτώ σειρές φράουλας τη φορά. 16 ρομποτικοί βραχίονες προσαρμοσμένοι στο σασί, περιστρέφονται για να απομακρύνουν τα φύλλα από το φυτό. Παίρνουν φωτογραφίες του φρούτου, ένας πλαστικός σφιγκτήρας τραβάει τους καρπούς από τον βλαστό και στη συνέχεια τους αποθέτει σε πλαστικά κοντέινερ που ανοιγοκλείνουν και έχουν χωρητικότητα 1.000 λιβρών.

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search