Τεχνολογία

Τεχνολογία

Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

harvest_croo_site Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

Αγρότες που καλλιεργούν σιτηρά χρησιμοποιούν εδώ και είκοσι χρόνια αυτόνομες θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά απαιτούν πιο ανάλαφρη προσέγγιση – τα μούρα συγκεκριμένα θεωρούνταν σχεδόν αδύνατο να μαζευτούν ρομποτικά. 

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη χώρα-παραγωγός φράουλας, καλλιεργώντας τρία δις λίβρες του φρούτου κάθε χρόνο. Στην Καλιφόρνια, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, 400 αγρότες απασχολούν 55.000 εργάτες, σύμφωνα με την Ένωση Καλλιεργητών Φράουλας Καλιφόρνιας. Δεύτερη πιο σημαντική πολιτεία για τη φράουλα είναι η Φλόριντα. 

Ας φανταστούμε τώρα ένα ρομπότ που θα αντικαθιστούσε τους εργάτες - αυτό επιχειρεί να κάνει το μηχάνημα που ανέπτυξε η Harvest CROO. Ογκώδες, δουλεύει πάνω σε οχτώ σειρές φράουλας τη φορά. 16 ρομποτικοί βραχίονες προσαρμοσμένοι στο σασί, περιστρέφονται για να απομακρύνουν τα φύλλα από το φυτό. Παίρνουν φωτογραφίες του φρούτου, ένας πλαστικός σφιγκτήρας τραβάει τους καρπούς από τον βλαστό και στη συνέχεια τους αποθέτει σε πλαστικά κοντέινερ που ανοιγοκλείνουν και έχουν χωρητικότητα 1.000 λιβρών.

agronews.gr

Το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και δροµολογείται καλώς εχόντων των πραγµάτων η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2019 στους αγρότες, αυξάνεται κατά πολύ ο φόρτος εργασίας στους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα των μετασυλλεκτικών ασθενειών των μήλων και των αχλαδιών είναι η εμφάνιση μούχλας ή σήψης στους καρπούς. Ο μολυσμένος ιστός γίνεται μαλακός στην αφή, έχει χρώμα καφέ έως μαύρο, με συνέπεια τα φρούτα να χάνουν την αγοραστική τους αξία και να γίνονται ακατάλληλα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search