Τεχνολογία

Τεχνολογία

Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

harvest_croo_site Το πρώτο ρομποτικό μηχάνημα συγκομιδής φράουλας από την αμερικάνικη Harvest CROO

Αγρότες που καλλιεργούν σιτηρά χρησιμοποιούν εδώ και είκοσι χρόνια αυτόνομες θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά απαιτούν πιο ανάλαφρη προσέγγιση – τα μούρα συγκεκριμένα θεωρούνταν σχεδόν αδύνατο να μαζευτούν ρομποτικά. 

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη χώρα-παραγωγός φράουλας, καλλιεργώντας τρία δις λίβρες του φρούτου κάθε χρόνο. Στην Καλιφόρνια, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, 400 αγρότες απασχολούν 55.000 εργάτες, σύμφωνα με την Ένωση Καλλιεργητών Φράουλας Καλιφόρνιας. Δεύτερη πιο σημαντική πολιτεία για τη φράουλα είναι η Φλόριντα. 

Ας φανταστούμε τώρα ένα ρομπότ που θα αντικαθιστούσε τους εργάτες - αυτό επιχειρεί να κάνει το μηχάνημα που ανέπτυξε η Harvest CROO. Ογκώδες, δουλεύει πάνω σε οχτώ σειρές φράουλας τη φορά. 16 ρομποτικοί βραχίονες προσαρμοσμένοι στο σασί, περιστρέφονται για να απομακρύνουν τα φύλλα από το φυτό. Παίρνουν φωτογραφίες του φρούτου, ένας πλαστικός σφιγκτήρας τραβάει τους καρπούς από τον βλαστό και στη συνέχεια τους αποθέτει σε πλαστικά κοντέινερ που ανοιγοκλείνουν και έχουν χωρητικότητα 1.000 λιβρών.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ηγέτες των αγορών κινούνται δραστήρια προς μια κατεύθυνση χαμηλώματος των τιμών παραγωγού ελαιολάδου με σημείο αναφοράς την επόμενη εμπορική περίοδο. Σε αυτό συνομολογούν τόσο η κατάσταση της φυσικής αγοράς σήμερα, όσο και σενάρια για το μέλλον του κλάδου από την ισπανική Deoleo αλλά και φήμες που ακούγονται από την γειτονική Ιταλία.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search