Τεχνολογία

Τεχνολογία

Ισπανοί επιστήμονες επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των σύκων μέχρι και 21 ημέρες

syka-696x463 Ισπανοί επιστήμονες επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των σύκων μέχρι και 21 ημέρες

Μια ομάδα πανεπιστημιακών ερευνητών από την Εξτρεμαδούρα έχει αναπτύξει μια νέα τεχνική που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των σύκων έως και 21 ημέρες χωρίς να επηρεάζεται η εμφάνιση ή η γεύση των φρούτων. Η νέα τεχνική επιτρέπει τη μεγαλύτερη αποθήκευση των φρούτων μέσω μιας τεχνολογίας που εφαρμόζεται μετά τη συγκομιδή. Η καινοτομία προέκυψε από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογικού Αγροτουρισμού της Εξτρεμαδούρα, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Έρευνας Αγροτικών Πόρων του Πανεπιστημίου της Εξτρεμαδούρα.

Ο Manuel Serradilla, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχε στο πρόγραμμα, εξήγησε ότι τα σύκα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής μετά τη συγκομιδή και ως εκ τούτου είναι «απαραίτητο να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις» ώστε το προϊόν να παραμείνει σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο Μ. Serradilla τόνισε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο έργο βασίστηκε στη χρήση του 1-MCP ενός μορίου ανάλογου με τη χημική ένωση που προκαλεί την ωρίμανση των σύκων. Ο στόχος ήταν να «μπλοκάρει» τους υποδοχείς αιθυλενίου και έτσι να σταματήσει η ωρίμανση.

ypaithros.gr

Με συρρικνωμένη παραγωγή, δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την καλλιέργεια, αλλά και μεγάλη δακοπροσβολή, που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως ή επαρκώς από τις επεμβάσεις δακοκτονίας, συνεχίζεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου στις διάφορες περιοχές της χώρας για την ποικιλία Καλαμών

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search