Τεχνολογία

Τεχνολογία

Ισπανοί επιστήμονες επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των σύκων μέχρι και 21 ημέρες

syka-696x463 Ισπανοί επιστήμονες επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των σύκων μέχρι και 21 ημέρες

Μια ομάδα πανεπιστημιακών ερευνητών από την Εξτρεμαδούρα έχει αναπτύξει μια νέα τεχνική που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των σύκων έως και 21 ημέρες χωρίς να επηρεάζεται η εμφάνιση ή η γεύση των φρούτων. Η νέα τεχνική επιτρέπει τη μεγαλύτερη αποθήκευση των φρούτων μέσω μιας τεχνολογίας που εφαρμόζεται μετά τη συγκομιδή. Η καινοτομία προέκυψε από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογικού Αγροτουρισμού της Εξτρεμαδούρα, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Έρευνας Αγροτικών Πόρων του Πανεπιστημίου της Εξτρεμαδούρα.

Ο Manuel Serradilla, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχε στο πρόγραμμα, εξήγησε ότι τα σύκα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής μετά τη συγκομιδή και ως εκ τούτου είναι «απαραίτητο να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις» ώστε το προϊόν να παραμείνει σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο Μ. Serradilla τόνισε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο έργο βασίστηκε στη χρήση του 1-MCP ενός μορίου ανάλογου με τη χημική ένωση που προκαλεί την ωρίμανση των σύκων. Ο στόχος ήταν να «μπλοκάρει» τους υποδοχείς αιθυλενίου και έτσι να σταματήσει η ωρίμανση.

ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ηγέτες των αγορών κινούνται δραστήρια προς μια κατεύθυνση χαμηλώματος των τιμών παραγωγού ελαιολάδου με σημείο αναφοράς την επόμενη εμπορική περίοδο. Σε αυτό συνομολογούν τόσο η κατάσταση της φυσικής αγοράς σήμερα, όσο και σενάρια για το μέλλον του κλάδου από την ισπανική Deoleo αλλά και φήμες που ακούγονται από την γειτονική Ιταλία.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search