Τεχνολογία

Τεχνολογία

LIFE-BIODELEAR: Μία καινοτομία για την καταπολέμηση της μύγας της Μεσογείου

dolwmatikos-psekasmos-kata-migas-mesogeiou-se-esperidoeidh-696x435 LIFE-BIODELEAR: Μία καινοτομία για την καταπολέμηση της μύγας της Μεσογείου

Mία ένωση δυνάμεων από το Ινστιτούτο Εδαφολογίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Πανεπιστήμιο
Θεσσαλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό
Ινστιτούτο, υλοποιεί το έργο Life-Biodelear, LIFE13 ENV/GR/000414, με τίτλο «Η αντιμετώπιση της μύγα της Μεσογείου με ένα καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον ελκυστικό με τη χρήση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης 
διά επιβλαβείς οργανισμούς», με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το LifeBiodelear αποτελεί μια προσπάθεια η οποία προσβλέπει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης επιβλαβών εντόμων (IPMS) για μια αειφόρο
γεωργική παραγωγή μέσω του ελέγχου της μύγας της Μεσογείου (Ceratitis capitata) απουσία εντομοκτόνων, χρησιμοποιώντας την τεχνική της μαζικής παγίδευσης, με ένα νέο  ελκυστικό (Biodelear), το οποίο δεν είναι τοξικό για τους ανθρώπους και το περιβάλλον και μπορεί να εφαρμοστεί σε εντατικά καλλιεργούμενες εκτάσεις της Μεσογείου.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος Life-Biodelear είναι:

  • Η εφαρμογή σε πραγματική κλίμακα ενός καινοτόμου ελκυστικού τροφής με χαμηλό
    κόστος και φιλικό προς το περιβάλλον (Biodelear) για τον έλεγχο της μύγας της Μεσογείου.
  • Η εξάλειψη της χρήσης των εντομοκτόνων, τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
  • Η ανάπτυξη μίας υγιούς ολοκληρωμένης και περιβαλλοντικά βιώσιμης τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της μύγας της Μεσογείου στην περιοχή της Μεσογείου, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών.

Η ομάδα του LifeBiodelear, διανύοντας τον τελευταίο χρόνο του προγράμματος έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων (αγροτών, στελεχών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, Δημόσιας Διοίκησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.) σχετικά με την παραγόμενη καινοτομία και στη συνέχεια την ενσωμάτωση της στην παραγωγική διαδικασία με τελικό στόχο την παραγωγή εσπεριδοειδών χωρίς την εφαρμογή
 συνθετικών εντομοκτόνων και με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκευτείτετην επίσημη σελίδα του Life-Biodelear:www.biodelear.gr.

Καθώς και τη σελίδα του στο facebook: Biodelear

Επίσης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο δίκτυο του προγράμματος με αποστολή email στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

Στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2018 προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (ΕΕ) 1306/2016.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search