Νέοι Αγρότες

Νέοι Αγρότες

Τελικός του διαγωνισμού «Trophy - Τροφή Challenge»

w10-92416fruitveg Τελικός του διαγωνισμού «Trophy - Τροφή Challenge»

Κορυφώνεται το επόμενο διήμερο ο μεγάλος Αγροδιατροφικός Διαγωνισμός «Trophy - Τροφή Challenge», με ειδική εκδήλωση και επιχειρηματική καθοδήγηση για τις ομάδες που έλαβαν μέρος. Στην εκδήλωση του τελικού οι ομιλητές συζητούν για τις τάσεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή, ενώ οι 10 φιναλίστ ομάδες παρουσιάζουν ζωντανά τις ιδέες τους με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων νικητών.    
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, οι 40 ομάδες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και πληρούν τα κριτήρια επιλογής, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό bootcamp ανάπτυξης και παρουσίασης (pitching) επιχειρηματικού σχεδίου, με κεντρικό εισηγητή τον Ihsan Elgin, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της startup σκηνής στην Τουρκία και Σύμβουλο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο Ozyegin, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, o Richard McArdle, διευθυντής του Food Innovation Center του Πανεπιστημίου του Rutgers, που εδρεύει στο Bridgeton, στις ΗΠΑ, ενημερώνει τους συμμετέχοντες για την έρευνα και τη δραστηριότητα του Κέντρου Καινοτομίας στους τομείς της αγροτικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας τροφίμων. Οι επιδόσεις των ομάδων στο Bootcamp συνυπολογίζονται στην τελική αξιολόγηση, για την επιλογή των 10 φιναλίστ ομάδων.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 6.00 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη, θα γίνει ο τελικός του Διαγωνισμού «Trophy - Τροφή Challenge». Η εκδήλωση φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα: o Αλέξανδρος Κουρής, ιδρυτής της ζυθοποιίας ΝΗΣΟΣ μιλάει για το επιτυχημένο ταξίδι της ομώνυμης μπύρας και ο Σωτήρης Μπαντάς, διευθύνων σύμβουλος της CENTAUR Analytics, για τη συμβολή της τεχνολογίας στην αλυσίδα αξίας που δημιουργεί η παραγωγή και η διάθεση προϊόντων αγροτικής παραγωγής.
Επιπλέον, η Carla Tanas, συν-ιδρύτρια της πλατφόρμας αγροτικής και διατροφικής καινοτομίας «Future Agro Challenge» συζητά επί σκηνής με τον Richard McArdle, διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Rutgers, για το πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει το διατροφικό μενού του πλανήτη και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων διατροφικών προκλήσεων. 

Στο πλαίσιο του τελικού, οι 10 φιναλίστ ομάδες, 5 από κάθε θεματική κατηγορία (Foodtech και Agritech), παρουσιάζουν ζωντανά τις ιδέες τους (live pitching) στην κριτική επιτροπή. Οι 4 νικητές, 2 ανά κατηγορία, θα κερδίσουν: χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ, απευθείας συμμετοχή στους τελικούς του παγκόσμιου διαγωνισμού αγροδιατροφής και τεχνολογίας Future Agro Challenge (Σεπτέμβριος 2019), εκπαιδευτική επίσκεψη διάρκειας 5 ημερών, στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις Η.Π.Α. Θα επωφεληθούν από εξατομικευμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Endeavor Greece.

Την κριτική επιτροπή του τελικού, απαρτίζουν η Ελένη Βρεττού, ανώτερη γενική διευθύντρια και επικεφαλής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, η Κατερίνα Πραματάρη, Partner - Unifund, ο Νικόλαος Βουδούρης, διευθύνων σύμβουλος ELBISCO, η Βάσω Παπαδημητρίου, γενική διευθύντρια ΣΕΒΤ, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Partner - Velocity, η Δανάη Μπεζεντάκου, γενική διευθύντρια Navigator Shipping Consultants, ο Νίκος Αντωνίου Investment Μanager Piraeus Jeremie Tech Catalyst Management AE, ο Νίκος Ευθυμιάδης, πρόεδρος Ομίλου Redestos, η Χριστίνα Λεγάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Pioneer Hi-bred Hellas και ο Γιώργος Μούσμουλας, Partner - Metavallon.

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο Bootcamp αναλαμβάνουν οι μέντορες κ.κ. Αλέξης Πολυτάκης, επικεφαλής Κέντρου Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Σταμάτης, ιδρυτής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς και της διαδικτυακής πλατφόρμας διαχείρισης εξοπλισμού και εργασιών στο χωράφι Mermix και Ιωάννα Μπαλαφούτη, καθηγήτρια Γαστρονομίας.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση του τελικού είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται προηγουμένως ηλεκτρονική εγγραφή.

Ο διαγωνισμός «Trophy - Τροφή Challenge», υλοποιείται από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Μέγας δωρητής του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του «Trophy - Τροφή Challenge» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενώ Χρυσός Χορηγός του Διαγωνισμού η Τράπεζα Πειραιώς.

amna.gr

Διαβάστε επίσης

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search