Νέοι Αγρότες

Νέοι Αγρότες

Τον αποκλεισμό τους από την εκπαίδευση των Νέων Αγροτών καταγγέλλουν οι γεωτεχνικοί του δημοσίου

-αγρότης-696x309 Τον αποκλεισμό τους από την εκπαίδευση των Νέων Αγροτών καταγγέλλουν οι γεωτεχνικοί του δημοσίου

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) σε επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Αραχωβίτη, για τον αποκλεισμό των γεωτεχνικών του δημοσίου από την επικείμενη διαδικασία κατάρτισης των Νέων Γεωργών, και ζητά την τροποποποίηση των άρθρων της υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με την ΠΟΓΕΔΥ, με την υπουργική απόφαση, αποκλείονται από τις επικείμενες εκπαιδεύσεις όχι μόνο τα μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και οι υπάλληλοι του ΕΛ.Γ.Ο ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς υπάρχει «μία σειρά από περιορισμούς που ουσιαστικά τους αποκλείουν από τις εκπαιδεύσεις ή στην καλύτερη περίπτωση καθιστούν ελάχιστη την συμμετοχή τους».

Επίσης, επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη μεταχείριση έχουν ιδιώτες, κάνοντας λόγο για «διαχωρισμό» των γεωπόνων. 

ypaithros.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search