Νέοι Αγρότες

Νέοι Αγρότες

Πρώτη προτεραιότητα η ηλικιακή ανανέωση αγροτών

kokkalis-pena Πρώτη προτεραιότητα η ηλικιακή ανανέωση αγροτών

«Η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αγροτική ανάπτυξη σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο. Αν και υπάρχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά την ηλικιακή σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής γεωργίας σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, κυρίως ως αποτέλεσμα των σχετικών συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, η Ευρωπαϊκή γεωργία χαρακτηρίζεται από γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που περιορίζει τις ευκαιρίες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της».

Τα παραπάνω ανέφερε στην ομιλία του  στο 25ο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Λειβαδιά, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι νέοι σε ηλικία γεωργοί, είναι οι πιο δυναμικοί και έχει φανεί ότι οι αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις, έχουν καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, παραγωγικότητα εργασίας, με προσανατολισμό στην αγορά και εξωστρέφεια.

Επίσης, οι νέοι σε ηλικία γεωργοί είναι πιο ανοικτοί σε νέες ιδέες, με μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης γνώσεων, υιοθέτησης καινοτόμων πρακτικών και διαδικασιών, ανάληψη μεγαλύτερου επιχειρηματικού ρίσκου και περιβαλλοντικής δέσμευσης σε θέματα φυσικών πόρων, προσαρμογής και μετριασμού του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό, να επενδύσουμε στην ηλικιακή ανανέωση και αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει και ο Επίτροπος Γεωργίας αλλά και έχει αναδειχθεί στο σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ».

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Πρώτη προτεραιότητα η ηλικιακή ανανέωση αγροτών

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search