Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

«Μια έκπληξη στο εσωτερικό» - Νέα ποικιλία μήλων

ernte07 «Μια έκπληξη στο εσωτερικό» - Νέα ποικιλία μήλων

Το Red Moon™ είναι μια νέα ποικιλία μήλων με κόκκινη σάρκα. Είναι απόλυτα φυσικό  φρούτο και γεμάτο με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ο κόκκινος χρωματισμός της σάρκας προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι οργανικές κόκκινες χρωστικές ουσίες που τις βρίσκουμε και σε άλλα κόκκινα φρούτα. Οι ανθοκυανίνες είναι πολυφαινολικές ενώσεις, οι οποίες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Το καλύτερο είναι ότι εκτός από το κόκκινο χρώμα στην σάρκα των μήλων προσδίδουν στους καρπούς και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ο κόκκινος χρωματισμός της σάρκας είναι 100% φυσικός και μπορεί να ποικίλει από μήλο σε μήλο. Πηγαίνει από το ανοιχτό κόκκινο χρώμα στο βαθύ και μερικές φορές είναι δυνατόν να αναγνωρίσουμε τις ανθοκυανίνες σε σχήματα που θυμίζουν πεταλούδες πάνω στην σάρκα του μήλου. Το αποτέλεσμα των φυσικών διεργασιών είναι απλά θεαματικό!

Τα Red Moon™ καλλιεργούνται στα εδάφη επιλεγμένων αγροτών στην Ιταλία. Οι αγρότες καλλιεργούν 2 διαφορετικές ποικιλίες που έχουν διαφορετικό χρόνο συγκομιδής και πρέπει να αποθηκεύονται σε διαφορετικό μέρος, όχι όλα μαζί. Παρόλα αυτά, οι δυο αυτές ποικιλίες είναι παρόμοιες στο κόκκινο χρώμα της σάρκας και τις διατροφικές τους αξίες. Μέχρι σήμερα καλλιεργούνται ήδη 35 εκτάρια κόκκινου μήλου στην Ιταλία. Στη Γαλλία, υπάρχουν 23 εκτάρια που καλλιεργούνται από ειδικούς στην παραγωγή χυμών, με τάση αύξησης.

Το Red Moon™ είναι ένα πραγματικά νέο προϊόν, ένα μήλο ικανό να προσελκύσει τον τελικό καταναλωτή και να δημιουργήσει πρόσθετες πωλήσεις. Το Red Moon™, στην πραγματικότητα, δεν ανταγωνίζεται την ήδη γεμάτη αγορά των μήλων, αλλά είναι ένας άλλος καρπός, ένας συνδυασμός μήλου και ροδιού.

Έλενα Μποσνάκη
Γεωπόνος MSc
i-CON.SHARE

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search