Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Επίσκεψη σε κτήμα μέλους του project WE LOVE APPLE

DSC01699 Επίσκεψη σε κτήμα μέλους του project WE LOVE APPLE
Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2019 επισκεφτήκαμε τα κτήματα του παραγωγού κ. Τσιτιρίδη Αναστάσιου στη περιοχή της Άρνισσας του νομού Πέλλης, μέλος του προγράμματος WE LOVE APPLE.

DSC01655 Επίσκεψη σε κτήμα μέλους του project WE LOVE APPLE

Ο κ. Τσιτιρίδης είναι παραγωγός κόκκινου μήλου, με κύριες ποικιλίες το JEROMINE, GALA και FUJI.

DSC01766 Επίσκεψη σε κτήμα μέλους του project WE LOVE APPLE

Την περίοδο αυτή γίνεται η συγκομιδή της ποικιλίας JEROMINE, έχοντας φτάσει στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου.

DSC01672 Επίσκεψη σε κτήμα μέλους του project WE LOVE APPLE

Στο πλαίσιο του προγράμματος WE LOVE APPLE πραγματοποιήθηκαν εδαφολογικές αναλύσεις και αναλύσεις φύλλων στους οπωρώνες του. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο παραγωγός αυτό θα τον βοηθήσει έτσι ώστε να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών του καθώς και την στρεμματική απόδοση, γνωρίζοντας πλέον τις απαιτήσεις της καλλιέργειάς του.

 DSC01696 Επίσκεψη σε κτήμα μέλους του project WE LOVE APPLE
 

Αναφορικά, οι παραπάνω ποικιλίες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
Τα Jeromine προέρχονται από τυχαίο σπορόφυτο της RED DELICIOUS. Είναι μια πρώιμη ποικιλία με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα καρπού, λευκή τραγανή σάρκα, γλυκιά γεύση με οξύτητα. 

Τα μήλα Gala  έχουν προέλθει από τη διασταύρωση των ποικιλιών ‘Kidd’s Orange Red’ x ‘Golden Delicious’.  Ο καρπός είναι μεσαίου μεγέθους και ο χρωμματισμός του είναι κόκκινος. Είναι αρκετά ανθεκτικά σε μώλωπες, με μια ήπια γεύση και το δέρμα τους είναι πιο λεπτό από τα περισσότερα μήλα.

Το Fuji είναι μια ποικιλία που προέρχεται από την Ιαπωνία. Προήλθε από τη διασταύρωση των ποικιλιών ‘Ralls Janet’ x ‘Delicious’. Ο καρπός του είναι μεσαίου-μεγάλου μεγέθους. Είναι πολύ γλυκό και τραγανό μήλο.

Ιωάννης Διβανές
Γεωπόνος MSc
i-CON.SHARE

MAINOS-CONSULTING-small Επίσκεψη σε κτήμα μέλους του project WE LOVE APPLE

Το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και δροµολογείται καλώς εχόντων των πραγµάτων η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2019 στους αγρότες, αυξάνεται κατά πολύ ο φόρτος εργασίας στους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα των μετασυλλεκτικών ασθενειών των μήλων και των αχλαδιών είναι η εμφάνιση μούχλας ή σήψης στους καρπούς. Ο μολυσμένος ιστός γίνεται μαλακός στην αφή, έχει χρώμα καφέ έως μαύρο, με συνέπεια τα φρούτα να χάνουν την αγοραστική τους αξία και να γίνονται ακατάλληλα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search