Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Κεράσι: Το μικρό αλλά πεντανόστιμο και ωφέλιμο φρούτο

D44TkYeUYAAw4ra Κεράσι: Το μικρό αλλά πεντανόστιμο και ωφέλιμο φρούτο
Ένα από τα αγαπημένα φρούτα που θα μας λείψει, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, είναι το κεράσι, που όχι μόνο απολαμβάνεται εύκολα και αποτελεί ένα από τα γευστικότερα φρούτα, αλλά διαθέτει και πολλά θρεπτικά συστατικά και μεγάλη θρεπτική αξία. 

Ποια είναι όμως ακριβώς τα οφέλη αυτού του φρούτου;

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά όπως λουτεΐνη και  β-καροτίνη, που συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των ματιών αλλά και στην αντιμετώπιση επιβλαβών ουσιών που προκαλούν γήρανση, καρκίνο και φλεγμονή.

Ενισχύει την σωστή λειτουργία της καρδιάς, αφού αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, το οποίο ρυθμίζει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση, τη σωστή λειτουργία των νεφρών και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης χάρη στα υψηλά επίπεδα φυτοστερολών που διαθέτει, οι οποίες μειώνουν τα κακά επίπεδα χοληστερίνης (LDL), με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι γεμάτο πολυβιταμίνες, αφού διαθέτει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C (10.8 σε κάθε 200g κερασιών), βήτα καροτίνης, και βιταμίνης A, B6 και K.

Παρέχει μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών που είναι αναγκαίες στις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, αφού μόνο δέκα κεράσια χαρίζουν 1.4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Αποτελεί το ιδανικό σνακ για μία ισορροπημένη διατροφή για συνδυασμό γευστικής απόλαυσης με ελάχιστες θερμίδες, αφού ένα κεράσι έχει μόλις τέσσερις θερμίδες.

Βοηθά το σώμα να κοιμηθεί καλά, χάρη στις μεγάλες ποσότητες μελατονίνης.
Χάρη στο βόριο που περιέχει, ενισχύει την καλή υγεία των οστών.

Πηγή: itrofi.gr

Το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και δροµολογείται καλώς εχόντων των πραγµάτων η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2019 στους αγρότες, αυξάνεται κατά πολύ ο φόρτος εργασίας στους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα των μετασυλλεκτικών ασθενειών των μήλων και των αχλαδιών είναι η εμφάνιση μούχλας ή σήψης στους καρπούς. Ο μολυσμένος ιστός γίνεται μαλακός στην αφή, έχει χρώμα καφέ έως μαύρο, με συνέπεια τα φρούτα να χάνουν την αγοραστική τους αξία και να γίνονται ακατάλληλα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search