Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Λίγο ψηλότερα από πέρυσι, στο 1,5 ευρώ ξεκίνησε η κορινθιακή σταφίδα

_2ο Λίγο ψηλότερα από πέρυσι, στο 1,5 ευρώ ξεκίνησε η κορινθιακή σταφίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκοµιδή της κορινθιακής σταφίδας, µε την παραγωγή να εµφανίζεται ποιοτικά ανώτερη από πέρυσι, αλλά και σηµαντικά µεγαλύτερη, αφού υπολογίζεται πως ο όγκος της θα φτάσει να είναι 20% µεγαλύτερος από την προηγούµενη χρονιά. Η φετινή σοδειά είναι όπως στα περισσότερα αµπέλια 2 εβδοµάδες όψιµη και οι πρώτες πράξεις έχουν γίνει στο 1,5 ευρώ το κιλό.

Πέρυσι οι πωλήσεις ξεκίνησαν στο 1,4 ευρώ το κιλό, αλλά παρουσίασαν ανοδική πορεία λόγω µικρής παραγωγής, µε κάποιες σταφίδες να φεύγουν από τον παραγωγό και µε πάνω από 2 ευρώ το κιλό, όπως δήλωσε στην Agrenda ο Αντρέας Κουνινιώτης, εξαγωγέας κορινθιακής σταφίδας.

Στη Μεσσηνία, οι παραγωγοί αντιµετωπίζουν τεράστια προβλήµατα µε τα αγριογούρουνα, που σε επιδροµές 50-60 ατόµων, κατατρώνε ολόκληρα χωράφια. Στο εµπορικό κοµµάτι, αβεβαιότητα επικρατεί για την πορεία των εξαγωγών λόγω Brexit, καθώς το Ηνωµένο Βασίλειο αποτελεί τον βασικό εισαγωγέα του προϊόντος και µια έξοδος χωρίς συµφωνία θα το καταστήσει Τρίτη Χώρα, µε επιπλέον δασµούς. Η Τουρκία, έχει ήδη προχωρήσει σε ειδική συµφωνία για το εµπόριο σε αυτή την περίπτωση, ενώ η Ελλάδα αδυνατεί λόγω ΕΕ.  

Πηγή: agronews.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Λίγο ψηλότερα από πέρυσι, στο 1,5 ευρώ ξεκίνησε η κορινθιακή σταφίδα

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search