Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Λίγο ψηλότερα από πέρυσι, στο 1,5 ευρώ ξεκίνησε η κορινθιακή σταφίδα

_2ο Λίγο ψηλότερα από πέρυσι, στο 1,5 ευρώ ξεκίνησε η κορινθιακή σταφίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκοµιδή της κορινθιακής σταφίδας, µε την παραγωγή να εµφανίζεται ποιοτικά ανώτερη από πέρυσι, αλλά και σηµαντικά µεγαλύτερη, αφού υπολογίζεται πως ο όγκος της θα φτάσει να είναι 20% µεγαλύτερος από την προηγούµενη χρονιά. Η φετινή σοδειά είναι όπως στα περισσότερα αµπέλια 2 εβδοµάδες όψιµη και οι πρώτες πράξεις έχουν γίνει στο 1,5 ευρώ το κιλό.

Πέρυσι οι πωλήσεις ξεκίνησαν στο 1,4 ευρώ το κιλό, αλλά παρουσίασαν ανοδική πορεία λόγω µικρής παραγωγής, µε κάποιες σταφίδες να φεύγουν από τον παραγωγό και µε πάνω από 2 ευρώ το κιλό, όπως δήλωσε στην Agrenda ο Αντρέας Κουνινιώτης, εξαγωγέας κορινθιακής σταφίδας.

Στη Μεσσηνία, οι παραγωγοί αντιµετωπίζουν τεράστια προβλήµατα µε τα αγριογούρουνα, που σε επιδροµές 50-60 ατόµων, κατατρώνε ολόκληρα χωράφια. Στο εµπορικό κοµµάτι, αβεβαιότητα επικρατεί για την πορεία των εξαγωγών λόγω Brexit, καθώς το Ηνωµένο Βασίλειο αποτελεί τον βασικό εισαγωγέα του προϊόντος και µια έξοδος χωρίς συµφωνία θα το καταστήσει Τρίτη Χώρα, µε επιπλέον δασµούς. Η Τουρκία, έχει ήδη προχωρήσει σε ειδική συµφωνία για το εµπόριο σε αυτή την περίπτωση, ενώ η Ελλάδα αδυνατεί λόγω ΕΕ.  

Πηγή: agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search