Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Στα 2,6 δισ. δολάρια η αξία των παγκόσμιων εξαγωγών φράουλας

strawberries-1 Στα 2,6 δισ. δολάρια η αξία των παγκόσμιων εξαγωγών φράουλας

Αγαπημένη για το λαμπερό κόκκινο χρώμα της, τη ζουμερή της υφή, το διακριτικό της άρωμα και τη γλυκιά της γεύση, η φράουλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής είτε καταναλώνεται ανεπεξέργαστη, είτε μέσα σε ποτά, γλυκά, παγωτά, χυμούς κ.λπ. Έτσι, είναι απολύτως αναμενόμενη η δυναμική που αποτυπώνεται και στην αξία των παγκόσμιων εξαγωγών του προϊόντος.

Ειδικότερα, σε 2,6 δισ. δολάρια ανήλθε η αξία των παγκόσμιων εξαγωγών νωπής φράουλας και σε 1,1 δισ. δολάρια της κατεψυγμένης το 2018. Από το 2014 μέχρι πέρσι η αξία του παγκόσμιου εμπορίου νωπής φράουλας αυξήθηκε κατά 9,6%, και της κατεψυγμένης κατά 22,8%.

Στην κορυφή της δεκαπεντάδας των χωρών που αντιπροσωπεύουν το 94,6% της αξίας των παγκόσμιων εξαγωγών νωπής φράουλας φιγουράρει η Ισπανία, με ποσοστό 26,7% των παγκόσμιων εξαγωγών. Ακολουθούν οι ΗΠΑ (18,3%) και το Μεξικό (16,6%), ενώ στη δεκάδα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα με εξαγωγές αξίας 38,4 εκατ. ευρώ το 2018, ωστόσο με μειωμένη αξία εξαγωγών στην πενταετία 2014-2018 κατά 35%, σύμφωνα με το World ‘s Top Exporters.

 

Κορυφαίοι εξαγωγείς κατεψυγμένης φράουλας είναι η Πολωνία, το Μεξικό, η Αίγυπτος, η Κίνα και το Μαρόκο.

ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Στα 2,6 δισ. δολάρια η αξία των παγκόσμιων εξαγωγών φράουλας

Σε σειρά τροποποιητικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας που διαχειρίζονται το πρόγραμμα CLLD/LEADER, και δη τις προσκλήσεις που τρέχουν για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μία χρονιά που δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές –βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών του προϊόντος που έχει συγκομιστεί– προσδοκίες σε επίπεδο τιμών, κάνουν λόγο οι καλλιεργητές μαλακού σιταριού. «Οι αποδόσεις κινήθηκαν πράγματι σε ικανοποιητικά επίπεδα και εκτιμούμε ότι κυμάνθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από 400 έως 600 κιλά»,

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search