Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Οι τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο δεν αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής

1963 Οι τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο δεν αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη και τις τιμές να ξεπερνούν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό κέρδος στον παραγωγό.

Σύμμαχος των τελευταίων ημερών ο καιρός για τους παραγωγούς καθώς η ζέστη είναι ένας από τους παράγοντες που αυξάνει τη ζήτηση.

Ωστόσο και αν υπάρχει μια μικρή αύξηση των τιμών το τελευταίο διάστημα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική.

Οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις συνεχόμενες χαλαζοπτώσεις και οι παραγωγοί προσδοκούσαν σε καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους, αλλά αυτό δεν κατέστει δυνατό, διότι η  κυρίαρχος χώρα όσον αφορά την παγκόσμια αγορά, Ισπανία, είχε αύξηση παραγωγής περίπου της τάξης του 20% και αυτό συνέβαλε αρνητικά στη διαμόρφωση των τιμών.

Βέβαια σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών για τους έλληνες ροδακινοπαραγωγούς, φαίνεται να παίζει η έλλειψη οργάνωσης και η μη εύρεση νέων αγορών.

Ως απαράδεκτο φαινόμενο αναφέρουν οι παραγωγοί, τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, τόσο μεταξύ των συνεταιρισμών αλλά και ανάμεσα σε συναιτερισμούς και εμπόρους όπου υπάρχει  μεγάλη διαφορά τιμών.

Επίσης το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στις περσινές εκκαθαρίσεις στα ακτινίδια όπου οι αποκλίσεις τιμών έφταναν και τα 0.15 ευρω ανά κιλό.

imathiotikigi.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Οι τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο δεν αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search