Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Οι τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο δεν αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής

1963 Οι τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο δεν αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη και τις τιμές να ξεπερνούν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό κέρδος στον παραγωγό.

Σύμμαχος των τελευταίων ημερών ο καιρός για τους παραγωγούς καθώς η ζέστη είναι ένας από τους παράγοντες που αυξάνει τη ζήτηση.

Ωστόσο και αν υπάρχει μια μικρή αύξηση των τιμών το τελευταίο διάστημα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική.

Οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις συνεχόμενες χαλαζοπτώσεις και οι παραγωγοί προσδοκούσαν σε καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους, αλλά αυτό δεν κατέστει δυνατό, διότι η  κυρίαρχος χώρα όσον αφορά την παγκόσμια αγορά, Ισπανία, είχε αύξηση παραγωγής περίπου της τάξης του 20% και αυτό συνέβαλε αρνητικά στη διαμόρφωση των τιμών.

Βέβαια σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών για τους έλληνες ροδακινοπαραγωγούς, φαίνεται να παίζει η έλλειψη οργάνωσης και η μη εύρεση νέων αγορών.

Ως απαράδεκτο φαινόμενο αναφέρουν οι παραγωγοί, τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, τόσο μεταξύ των συνεταιρισμών αλλά και ανάμεσα σε συναιτερισμούς και εμπόρους όπου υπάρχει  μεγάλη διαφορά τιμών.

Επίσης το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στις περσινές εκκαθαρίσεις στα ακτινίδια όπου οι αποκλίσεις τιμών έφταναν και τα 0.15 ευρω ανά κιλό.

imathiotikigi.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Οι τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο δεν αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search