Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη βαμβακοκαλλιέργεια

adiepaggelmatikhbambakosesperides Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη βαμβακοκαλλιέργεια

Η εσπερίδα στη Λάρισα στις 26 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ώρα 17:00μμ και την έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. 

Αποβλέποντας στη χάραξη μιας στρατηγικής με εθνικά χαρακτηριστικά για τη βαμβακοκαλλιέργεια, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα, θα αναλυθεί ο ρόλος που παίζει η καθεμιά στην ποιότητα της ίνας, ενώ θα μελετηθεί η σημασία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Θα εξεταστούν, ακόμη, οι προοπτικές που διανοίγονται με τη χρήση τεχνολογιών ακριβείας, όπως drones με τη συνεπαγόμενη μείωση του κόστους βαμβακοκαλλιέργειας, θα γίνει συγκριτική αποτίμηση της θέσης του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και θα εξεταστούν οι προοπτικές για την τιμή του προϊόντος την επόμενη καλλιεργητική χρονιά. 

Στις εσπερίδες αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με τη βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων στην Ελλάδα, παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρείες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας ενώ προβλέπεται χώρος για συζήτηση και ερωτήσεις.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 


Περισσότερες πληροφορίες:

Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ)
Λ. Καραμανλή και Βιομηχανίας, ΤΚ: 41448 - Λάρισα
τηλ: 2410 555 507, φαξ: 2410 555 509
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.hca.org.gr

Μόνο τα αχλάδια, τα τεύτλα, τα µανταρίνια της Αργολίδας και τα ψάρια από τις λιµνοθάλασσες θα δουν ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας αναφέρουν οι πληροφορίες

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search