Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη βαμβακοκαλλιέργεια

adiepaggelmatikhbambakosesperides Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη βαμβακοκαλλιέργεια

Η εσπερίδα στη Λάρισα στις 26 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ώρα 17:00μμ και την έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. 

Αποβλέποντας στη χάραξη μιας στρατηγικής με εθνικά χαρακτηριστικά για τη βαμβακοκαλλιέργεια, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα, θα αναλυθεί ο ρόλος που παίζει η καθεμιά στην ποιότητα της ίνας, ενώ θα μελετηθεί η σημασία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Θα εξεταστούν, ακόμη, οι προοπτικές που διανοίγονται με τη χρήση τεχνολογιών ακριβείας, όπως drones με τη συνεπαγόμενη μείωση του κόστους βαμβακοκαλλιέργειας, θα γίνει συγκριτική αποτίμηση της θέσης του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και θα εξεταστούν οι προοπτικές για την τιμή του προϊόντος την επόμενη καλλιεργητική χρονιά. 

Στις εσπερίδες αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με τη βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων στην Ελλάδα, παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρείες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας ενώ προβλέπεται χώρος για συζήτηση και ερωτήσεις.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 


Περισσότερες πληροφορίες:

Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ)
Λ. Καραμανλή και Βιομηχανίας, ΤΚ: 41448 - Λάρισα
τηλ: 2410 555 507, φαξ: 2410 555 509
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.hca.org.gr

Διαβάστε επίσης

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search