Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Δεύτερη γενιά της πυραλίδας επιτίθεται στις πιπεριές

4256633BA5C96ECFAE6252D4546B335B Δεύτερη γενιά της πυραλίδας επιτίθεται στις πιπεριές

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Καβάλας διαπίστωσαν προσβολές από πυραλίδα σε καρπούς πιπεριάς, ιδιαίτερα στις πρώιµες φυτείες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ωρίµανσης του καρπού.

Πρόκειται για έναν κατεξοχήν εχθρό του καλαµποκιού, αλλά παρατηρούνται αρκετές προσβολές και στην πιπεριά από τις κάµπιες που επιτίθενται στο στέλεχος είτε στον καρπό.

Οι γεωπόνοι συστήνουν στους παραγωγούς αµειψισπορά της πιπεριάς µε καλλιέργεια σιταριού ή κριθαριού, πρώιµη ή κανονική σπορά ώστε η ανάπτυξη του φυτού να µη συµπίπτει µε τη δεύτερη γενιά του εντόµου, καλή αντιµετώπιση των ζιζανίων και καταστροφή των υπολειµµάτων της καλλιέργειας, διότι το έντοµο διαχειµάζει σε αυτά.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ηγέτες των αγορών κινούνται δραστήρια προς μια κατεύθυνση χαμηλώματος των τιμών παραγωγού ελαιολάδου με σημείο αναφοράς την επόμενη εμπορική περίοδο. Σε αυτό συνομολογούν τόσο η κατάσταση της φυσικής αγοράς σήμερα, όσο και σενάρια για το μέλλον του κλάδου από την ισπανική Deoleo αλλά και φήμες που ακούγονται από την γειτονική Ιταλία.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search