Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Δεύτερη γενιά της πυραλίδας επιτίθεται στις πιπεριές

4256633BA5C96ECFAE6252D4546B335B Δεύτερη γενιά της πυραλίδας επιτίθεται στις πιπεριές

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Καβάλας διαπίστωσαν προσβολές από πυραλίδα σε καρπούς πιπεριάς, ιδιαίτερα στις πρώιµες φυτείες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ωρίµανσης του καρπού.

Πρόκειται για έναν κατεξοχήν εχθρό του καλαµποκιού, αλλά παρατηρούνται αρκετές προσβολές και στην πιπεριά από τις κάµπιες που επιτίθενται στο στέλεχος είτε στον καρπό.

Οι γεωπόνοι συστήνουν στους παραγωγούς αµειψισπορά της πιπεριάς µε καλλιέργεια σιταριού ή κριθαριού, πρώιµη ή κανονική σπορά ώστε η ανάπτυξη του φυτού να µη συµπίπτει µε τη δεύτερη γενιά του εντόµου, καλή αντιµετώπιση των ζιζανίων και καταστροφή των υπολειµµάτων της καλλιέργειας, διότι το έντοµο διαχειµάζει σε αυτά.

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search