Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Πρωιμότερος ο τρύγος φέτος στην Πιερία

proimoteros-trugos-fetos-Pieria-696x517 Πρωιμότερος ο τρύγος φέτος στην Πιερία

Στην αμπελουργική ζώνη των οινοσταφύλων στην Πιερία, ο τρύγος ξεκίνησε κατά 7-12 μέρες νωρίτερα από πέρυσι, ειδικά για κάποιες λευκές ποικιλίες. Η πρωιμότητα του τρύγου οφείλετε στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παρ’ όλο που η φετινή αμπελουργική χρονιά ήταν πολλή ιδιαίτερη και απαίτησε περισσότερες χειρωνακτικές και φυτοπροστατευτικές παρεμβάσεις, η παραγωγή κυμάνθηκε σε κανονικά επίπεδα με βάση και την χαμηλή παραγωγή (σε ποσότητα) λόγου της πιστοποίησης των οίνων της Πιερίας ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).

Έτσι χάρη στο μεράκι και  τη γνώση των αμπελουργών - οινοποιών της Πιερίας και φέτος οι αμπελώνες της πρόκειται να δώσουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Ένα όμως ακόμα μυστικό για την παραγωγή καλού κρασιού είναι και οι τρυγητές. Αυτοί θα στείλουν το σταφύλι σε άριστη κατάσταση από το αμπέλι στο οινοποιείο, διαφυλάσσοντας όλο του το ποιοτικό του δυναμικού. Και καθώς ο τρύγος είναι μια χειρωνακτική αγροτική εργασία που θέλει χέρια για να πραγματοποιηθεί, όποιος θέλει να ζήσει την ομορφιά τού τρύγου, δεν έχετε παρά να δώσει ένα χέρι βοηθείας στην όλη διαδικασία.

 

Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα», έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε πράξη πωλήσεως φρέσκου αγουρέλαιου στα 3,95€/κιλό.

Ο Στέφανος Πούτας είναι καθηγητής τα απογεύµατα σε ένα φροντιστήριο στην Ελασσόνα, και παρά το γεγονός ότι δεν είχε, µέχρι πριν από δέκα χρόνια τουλάχιστον, κανένα αγροτικό υπόβαθρο, αφιερώνει τα πρωινά του στα 35 στρέµµατα γεµάτα µε 2.000 ροδιές.

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search