Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Ζηµιές στις αχλαδιές κάνει η τρίτη γενιά της καρπόκαψας

1_8930476b-eeaf-4abb-86f5-0d34efaaaf0d Ζηµιές στις αχλαδιές κάνει η τρίτη γενιά της καρπόκαψας

Να σηµειωθεί ότι η γενιά αυτή µπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζηµιές, ιδιαίτερα σε δέντρα που δεν έχουν αραιωθεί επαρκώς (καρποί που ακουµπούν µεταξύ τους ή προσβεβληµένοι καρποί από την πρώτη γενιά που δεν έχουν αφαιρεθεί εγκαίρως).

Συστήνεται η συχνή εναλλαγή εντοµοκτόνων µε διαφορετικό τρόπο δράσης και από αυτά προτιµώνται οι ρυθµιστές ανάπτυξης, τα φυσικής προελεύσεως σκευάσµατα και τα σκευάσµατα εντοµοπαθογόνου ιού, που είναι εκλεκτικά και φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Σηµειωτέον ότι στις ορεινές περιοχές η έναρξη της τρίτης γενιάς καθυστερεί λόγω των χαµηλότερων θερµοκρασιών, που επικρατούν.

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search