Ειδήσεις

Παράξενα

Ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο τρίτος θερμότερος στην ιστορία

3CEB5BEAA36235DFABCE6C1D6EC87CF7 Ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο τρίτος θερμότερος στην ιστορία

Το 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί ως ένα από το πέντε θερμότερα έτη στην ιστορία, παρά την απουσία ενός φαινομένου Ελ Νίνιο στον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό, που ενισχύει τις θερμοκρασίες πέρα από την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σύμφωνα με τη NASA, η παγκόσμια μέση θερμοκρασία επιφάνειας τον Ιούνιο ήταν 0,7 βαθμοί Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 1951-1980, ίση με τον Ιούνιο του 1998, που είναι ο τρίτος θερμότερος Ιούνιος στα 138 χρόνια που καταγράφονται θερμοκρασίες. Μόνο ο Ιούνιος του 2015 και του 2016 ήταν θερμότεροι.

Οι περισσότερες περιοχές του πλανήτη, με την εξαίρεση της Γροιλανδίας, βίωσαν θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο τον Ιούνιο, με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από το μέσο όρο να παρατηρούνται στη βόρεια και κεντρική Σιβηρία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύτηκαν από πολλές πυρκαγιές.

Τον Ιούνιο, σοβαρά κύματα καύσωνα σάρωσαν τη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου περιστατικού στο Κεμπέκ, όταν σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ στο Μόντρεαλ στις 29 Ιουνίου.

Στο Ομάν, σημειώθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης περιόδου αλλά και μιας ημερολογιακής ημέρας, στην πόλη Καραγιάτ στις 25 Ιουνίου. Ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή δεν κατέγραψε θερμοκρασία χαμηλότερη από 42,6 βαθμούς Κελσίου, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 24 ωρών.

Η NASA είναι ένας από τους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή των παγκόσμιων θερμοκρασιών και βασίζει τα δεδομένα της σε μετρήσεις από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων πλοίων και σημαδούρων, που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι το 2018 ακολουθεί την τάση των τελευταίων ετών, με μια σαφή και μακροπρόθεσμη τάση αύξησης της θερμοκρασίας που οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

agronews.gr

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search