Ειδήσεις

Περιβάλλον

Νέα έκθεση για τα Γεωπάρκα Ελλάδας και Κύπρου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

EGN-71_s Νέα έκθεση για τα Γεωπάρκα Ελλάδας και Κύπρου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μία νέα έκθεση με θέμα «Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου» διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σε συνεργασία με τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας και Κύπρου, και θα φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου από αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

Η έκθεση «μεταφέρει» τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές με διεθνή αναγνώριση: Στη Λέσβο, τον Ψηλορείτη, τη Σητεία, τον Βίκο-Αώο, τον Χελμό-Βουραϊκό και τον Τρόοδο στην Κύπρο.

Εικόνες από μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία, εντυπωσιακά τοπία, απολιθωμένα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, ακτές, κοιλάδες, μαζί με εντυπωσιακά απολιθώματα σπονδυλωτών (όπως δόντια και οστά προγονικών ελεφάντων) και θαλάσσιων οργανισμών (όπως όστρακα και κοράλλια), εντυπωσιακά πετρώματα που γεννήθηκαν στα βάθη του ωκεανού πριν εκατομμύρια χρόνια συνιστούν ένα εικονικό «ταξίδι» στον χώρο και στον χρόνο.

Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO είναι περιοχές που διαθέτουν μνημεία γεωλογικής κληρονομιάς παγκόσμιας αξίας, αποτελούν πολύτιμα αρχεία της ιστορίας της Γης και βοηθούν στην κατανόηση και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και των φυσικών κινδύνων. Αποτελούν τη νεότερη κατηγορία περιοχών που διαθέτουν αναγνώριση από την UNESCO, μετά τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και τα Αποθέματα της Βιόσφαιρας.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται από Τετάρτη έως Παρασκευή, ώρες 17:00-20:00, καθώς και το Σαββατοκύριακο, από τις 11:00 έως τις 20:00.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή θα οργανώνονται προγράμματα για μαθητικές ομάδες δημοτικού, γυμνασίων, λυκείων, καθώς και για ομάδες φοιτητών και σπουδαστών. Τα προγράμματα ξενάγησης θα διαρκούν 45 λεπτά και θα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) ανά μία ώρα, από τις 9:30 έως τις 14:15. Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 94 69 641 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30).

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μόνο τα αχλάδια, τα τεύτλα, τα µανταρίνια της Αργολίδας και τα ψάρια από τις λιµνοθάλασσες θα δουν ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας αναφέρουν οι πληροφορίες

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search