Ειδήσεις

Περιβάλλον

Σάλος με έγγραφο της BusinessEurope που καλεί σε μετριασμό των κλιματικών στόχων

greenpeace-forest-coal-protest-696x464 Σάλος με έγγραφο της BusinessEurope που καλεί σε μετριασμό των κλιματικών στόχων
Τη μήνιν της Greenpeace έχει ξεσηκώσει το περιεχόμενο εσωτερικού εγγράφου του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού λόμπι BusinessEurope που διέρρευσε στα μέσα. Το εν λόγω έγγραφο προτρέπει τις μεγάλες εταιρείες να αντισταθούν στους νέους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Με ανακοίνωσή της, η περιβαλλοντική οργάνωση καταδίκασε «τις παρελκυστικές τακτικές και την κινδυνολογία» του ηγετικού ευρωπαϊκού συνδέσμου βιομηχάνων, ο οποίος ασκεί πιέσεις για την υιοθέτηση πιο μετριοπαθών στόχων ενόψει του 2030.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας, Μιγκέλ Κανιέτε, η ΕΕ είναι έτοιμη να ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά τη δέσμευση μείωσης των εκπομπών ρύπων για το 2030 από το 40% στο 45%. Με την άποψη αυτή έχει συνταχθεί και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Η Ευρώπη βιώνει από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Κι όμως, αυτό το ισχυρό λόμπι της βιομηχανίας κινείται ήδη παρασκηνιακά, προκειμένου να διαταράξει τις προσπάθειες της ΕΕ για τον μετριασμό του προβλήματος», τονίζει η Greenpeace, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει «αγνοώντας τα ψέματα και τις τακτικές καθυστέρησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων-δεινόσαυρων

ypaithros.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search