Ειδήσεις

Περιβάλλον

Σάλος με έγγραφο της BusinessEurope που καλεί σε μετριασμό των κλιματικών στόχων

greenpeace-forest-coal-protest-696x464 Σάλος με έγγραφο της BusinessEurope που καλεί σε μετριασμό των κλιματικών στόχων
Τη μήνιν της Greenpeace έχει ξεσηκώσει το περιεχόμενο εσωτερικού εγγράφου του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού λόμπι BusinessEurope που διέρρευσε στα μέσα. Το εν λόγω έγγραφο προτρέπει τις μεγάλες εταιρείες να αντισταθούν στους νέους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Με ανακοίνωσή της, η περιβαλλοντική οργάνωση καταδίκασε «τις παρελκυστικές τακτικές και την κινδυνολογία» του ηγετικού ευρωπαϊκού συνδέσμου βιομηχάνων, ο οποίος ασκεί πιέσεις για την υιοθέτηση πιο μετριοπαθών στόχων ενόψει του 2030.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας, Μιγκέλ Κανιέτε, η ΕΕ είναι έτοιμη να ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά τη δέσμευση μείωσης των εκπομπών ρύπων για το 2030 από το 40% στο 45%. Με την άποψη αυτή έχει συνταχθεί και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Η Ευρώπη βιώνει από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Κι όμως, αυτό το ισχυρό λόμπι της βιομηχανίας κινείται ήδη παρασκηνιακά, προκειμένου να διαταράξει τις προσπάθειες της ΕΕ για τον μετριασμό του προβλήματος», τονίζει η Greenpeace, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει «αγνοώντας τα ψέματα και τις τακτικές καθυστέρησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων-δεινόσαυρων

ypaithros.gr

MAINOS-CONSULTING-small Σάλος με έγγραφο της BusinessEurope που καλεί σε μετριασμό των κλιματικών στόχων

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search