Ειδήσεις

Οικονομία

Χαμήλωσε και άλλο την εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ η Coceral

sitira_site_2 Χαμήλωσε και άλλο την εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ η Coceral

Το επίπεδο αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από την περσινή συγκομιδή, όταν οι αγρότες συγκόμισαν 300.2 εκατ. τόνους σιτηρών. Μάλιστα σε ό,τι αφορά το σιτάρι, η Coceral ανέφερε ότι μείωσε τις προβλέψεις της για την συγκεκριμένη καλλιέργεια στην ΕΕ από 129,9 εκατ. τόνους σε 128,6 εκατ. τόνους, οι οποίοι θα ήταν επίσης χαμηλότεροι από τους 141,9 εκατ. τόνους που επιτεύχθηκαν το 2017.

Η Coceral σημείωσε ότι οι μειώσεις αφορούν κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά την παραγωγή σιταριού.

Η οργάνωση δήλωσε ότι έχει επίσης αναθεωρήσει τις προβλέψεις παραγωγής της ΕΕ για το κριθάρι. Εκεί σημειώνεται μείωση από τους 57,4 εκατ. τόνους στους 56 εκατ. τόνους, μειώσεις που παρατηρούνται και πάλι κυρίως στη Σκανδιναβία. Υπενθυμίζεται πως η καλλιέργεια κριθαριού της ΕΕ το 2017 ανήλθε σε 58,3 εκατ. τόνους.

Όσον αφορά την καλλιέργεια καλαμποκιού της ΕΕ, η Coceral ανέφερε ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της, από 58,9 εκατ. τόνους τον Σεπτέμβριο, σε 60,5 εκατ. τόνους, με περαιτέρω ανοδικές αναθεωρήσεις στις βαλκανικές χώρες. Πέρυσι, η παραγωγή καλαμποκιού της ΕΕ ανήλθε σε 60,7 εκατ. τόνους.

Η πρόβλεψη της Coceral για την παραγωγή ελαιοκράμβης στην ΕΕ ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 19,4 εκατ. τόνους. Το νούμερο αυτό είναι χαμηλότερο από την τελική συγκομιδή στο μπλοκ το 2017, η οποία ανήλθε σε 21,9 εκατ. τόνους.

Η Coceral έχει επίσης αποτιμήσει την παραγωγή σόγιας στην ΕΕ σε 3,6 εκατομμύρια τόνους έναντι 3,2 εκατομμυρίων τόνων για το 2017.

Ωστόσο, η πρόβλεψή της για τη συνολική παραγωγή ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας ηλιόσπορου, είναι χαμηλότερη από πέρυσι κατά 34,1 εκατ. τόνους σε σύγκριση με 35,9 εκατ. τόνους το 2017.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Χαμήλωσε και άλλο την εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ η Coceral

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search