Ειδήσεις

Οικονομία

Χαμήλωσε και άλλο την εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ η Coceral

sitira_site_2 Χαμήλωσε και άλλο την εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ η Coceral

Το επίπεδο αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από την περσινή συγκομιδή, όταν οι αγρότες συγκόμισαν 300.2 εκατ. τόνους σιτηρών. Μάλιστα σε ό,τι αφορά το σιτάρι, η Coceral ανέφερε ότι μείωσε τις προβλέψεις της για την συγκεκριμένη καλλιέργεια στην ΕΕ από 129,9 εκατ. τόνους σε 128,6 εκατ. τόνους, οι οποίοι θα ήταν επίσης χαμηλότεροι από τους 141,9 εκατ. τόνους που επιτεύχθηκαν το 2017.

Η Coceral σημείωσε ότι οι μειώσεις αφορούν κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά την παραγωγή σιταριού.

Η οργάνωση δήλωσε ότι έχει επίσης αναθεωρήσει τις προβλέψεις παραγωγής της ΕΕ για το κριθάρι. Εκεί σημειώνεται μείωση από τους 57,4 εκατ. τόνους στους 56 εκατ. τόνους, μειώσεις που παρατηρούνται και πάλι κυρίως στη Σκανδιναβία. Υπενθυμίζεται πως η καλλιέργεια κριθαριού της ΕΕ το 2017 ανήλθε σε 58,3 εκατ. τόνους.

Όσον αφορά την καλλιέργεια καλαμποκιού της ΕΕ, η Coceral ανέφερε ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της, από 58,9 εκατ. τόνους τον Σεπτέμβριο, σε 60,5 εκατ. τόνους, με περαιτέρω ανοδικές αναθεωρήσεις στις βαλκανικές χώρες. Πέρυσι, η παραγωγή καλαμποκιού της ΕΕ ανήλθε σε 60,7 εκατ. τόνους.

Η πρόβλεψη της Coceral για την παραγωγή ελαιοκράμβης στην ΕΕ ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 19,4 εκατ. τόνους. Το νούμερο αυτό είναι χαμηλότερο από την τελική συγκομιδή στο μπλοκ το 2017, η οποία ανήλθε σε 21,9 εκατ. τόνους.

Η Coceral έχει επίσης αποτιμήσει την παραγωγή σόγιας στην ΕΕ σε 3,6 εκατομμύρια τόνους έναντι 3,2 εκατομμυρίων τόνων για το 2017.

Ωστόσο, η πρόβλεψή της για τη συνολική παραγωγή ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας ηλιόσπορου, είναι χαμηλότερη από πέρυσι κατά 34,1 εκατ. τόνους σε σύγκριση με 35,9 εκατ. τόνους το 2017.

agronews.gr

«Πρωταθλήτρια» στην αύξηση των φόρων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, που περιλαμβάνονται στην

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη χρονιά παραγωγής των εσπεριδοειδών εμφανίζονται εκπρόσωποι συνεταιρισμών τόσο από την Αργολίδα όσο και από τη Λακωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search