Ειδήσεις

Οικονομία

Χαμήλωσε και άλλο την εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ η Coceral

sitira_site_2 Χαμήλωσε και άλλο την εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ η Coceral

Το επίπεδο αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από την περσινή συγκομιδή, όταν οι αγρότες συγκόμισαν 300.2 εκατ. τόνους σιτηρών. Μάλιστα σε ό,τι αφορά το σιτάρι, η Coceral ανέφερε ότι μείωσε τις προβλέψεις της για την συγκεκριμένη καλλιέργεια στην ΕΕ από 129,9 εκατ. τόνους σε 128,6 εκατ. τόνους, οι οποίοι θα ήταν επίσης χαμηλότεροι από τους 141,9 εκατ. τόνους που επιτεύχθηκαν το 2017.

Η Coceral σημείωσε ότι οι μειώσεις αφορούν κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά την παραγωγή σιταριού.

Η οργάνωση δήλωσε ότι έχει επίσης αναθεωρήσει τις προβλέψεις παραγωγής της ΕΕ για το κριθάρι. Εκεί σημειώνεται μείωση από τους 57,4 εκατ. τόνους στους 56 εκατ. τόνους, μειώσεις που παρατηρούνται και πάλι κυρίως στη Σκανδιναβία. Υπενθυμίζεται πως η καλλιέργεια κριθαριού της ΕΕ το 2017 ανήλθε σε 58,3 εκατ. τόνους.

Όσον αφορά την καλλιέργεια καλαμποκιού της ΕΕ, η Coceral ανέφερε ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της, από 58,9 εκατ. τόνους τον Σεπτέμβριο, σε 60,5 εκατ. τόνους, με περαιτέρω ανοδικές αναθεωρήσεις στις βαλκανικές χώρες. Πέρυσι, η παραγωγή καλαμποκιού της ΕΕ ανήλθε σε 60,7 εκατ. τόνους.

Η πρόβλεψη της Coceral για την παραγωγή ελαιοκράμβης στην ΕΕ ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 19,4 εκατ. τόνους. Το νούμερο αυτό είναι χαμηλότερο από την τελική συγκομιδή στο μπλοκ το 2017, η οποία ανήλθε σε 21,9 εκατ. τόνους.

Η Coceral έχει επίσης αποτιμήσει την παραγωγή σόγιας στην ΕΕ σε 3,6 εκατομμύρια τόνους έναντι 3,2 εκατομμυρίων τόνων για το 2017.

Ωστόσο, η πρόβλεψή της για τη συνολική παραγωγή ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας ηλιόσπορου, είναι χαμηλότερη από πέρυσι κατά 34,1 εκατ. τόνους σε σύγκριση με 35,9 εκατ. τόνους το 2017.

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search