Ειδήσεις

Οικονομία

Με καλά εμπορικά μεγέθη άνοιξε η σεζόν για το ελληνικό πορτοκάλι

portokali-1-696x476 Με καλά εμπορικά μεγέθη άνοιξε η σεζόν για το ελληνικό πορτοκάλι

Με πλεονέκτημα τα καλά εμπορικά μεγέθη, έναντι των μικρών, όπως όλα δείχνουν, φέτος, μεγεθών της ανταγωνίστριας Ισπανίας, ξεκινάει η εμπορική σεζόν για το ελληνικό πορτοκάλι, σύμφωνα με την έγκυρη διεθνή ιστοσελίδα Freshplaza.

Με βάση εκπρόσωπο εξαγωγικής εταιρείας, τον οποίο επικαλείται, μέχρι στιγμής τα χαρακτηριστικά των πρώτων ποσοτήτων της νέας συγκομιδής δημιουργούν αισιοδοξία για μια καλή καμπάνια και, παρόλο που είναι ακόμη σχετικά νωρίς για να προεξοφλήσει κανείς την εξέλιξη, αναμένεται σημαντική αύξηση στις εξαγώγιμες ποσότητες.

Τα μεγέθη στις πρώτες Ναβαλίνες που συγκομίζονται ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, με καλά μεγέθη (Νο 3 και 4) αντιστρέφοντας το περσινό χαρακτηριστικό των πολλών μικρότερων μεγεθών. Αντίθετα, η Ισπανία φαίνεται να αντιμετωπίζει τα ζητήματα που είχε πέρσι το ελληνικό πορτοκάλι: μικρά μεγέθη. Αυτό, επισημαίνεται, που χρειάζονται σε αυτό το στάδιο οι Έλληνες παραγωγοί είναι να ψυχράνει ο καιρός, που προς το παρόν κινείται με θερμοκρασίες των 25 βαθμών Κελσίου, κάτι το οποίο δεν διευκολύνει τον χρωματισμό, ωστόσο τις επόμενες εβδομάδες αυτό αναμένεται ότι θα γίνει από μόνο του.

ypaithros.gr

Με συρρικνωμένη παραγωγή, δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την καλλιέργεια, αλλά και μεγάλη δακοπροσβολή, που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως ή επαρκώς από τις επεμβάσεις δακοκτονίας, συνεχίζεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου στις διάφορες περιοχές της χώρας για την ποικιλία Καλαμών

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search