Ειδήσεις

Οικονομία

Κοντά στα 60 λεπτά το βαμβάκι, ψηλά διεθνώς τα αγροτικά εμπορεύματα

stock_market_cotton Κοντά στα 60 λεπτά το βαμβάκι, ψηλά διεθνώς τα αγροτικά εμπορεύματα

Μια ανάσα από τα 60 λεπτά απέχει η τιμή παραγωγού για το σύσπορο βαμβάκι, με τις προσφορές των εκκοκκιστών για τις πρώτες παραδόσεις να ποικίλουν μεν αλλά να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αυτό που φαίνεται να επικρατεί αυτή τη φορά, είναι μια σημερινή τιμή βάσης γύρω στα 55 λεπτά το κιλό, πάνω στην οποία οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις υπόσχονται επί πλέον μια πρόσθετη τιμή 3-4 λεπτά το κιλό όταν έρθει η ώρα της εκκαθάρισης.

Εν τω μεταξύ με αντοχές περνούν οι μέρες για το σκληρό σιτάρι, όπου τα 20 λεπτά δεν χάνονται εύκολα, πριν υπάρξει ανοδική κίνηση τη εγχώριας αγοράς για τα καλά σιτάρια το επόμενο διάστημα.

Αντίθετα, πιο επίμονες είναι οι πιέσεις στο ελαιόλαδο πριν από τη νέα σοδειά. Τέλος, σε ανοδικό κύκλο βλέπει να εισέρχονται γενικά τα αγροτικά εμπορεύματα ο FAO, παρά την έντονη μεταβλητότητα που θα υπάρχει διεθνώς. 

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search