Ειδήσεις

Οικονομία

Κοντά στα 60 λεπτά το βαμβάκι, ψηλά διεθνώς τα αγροτικά εμπορεύματα

stock_market_cotton Κοντά στα 60 λεπτά το βαμβάκι, ψηλά διεθνώς τα αγροτικά εμπορεύματα

Μια ανάσα από τα 60 λεπτά απέχει η τιμή παραγωγού για το σύσπορο βαμβάκι, με τις προσφορές των εκκοκκιστών για τις πρώτες παραδόσεις να ποικίλουν μεν αλλά να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αυτό που φαίνεται να επικρατεί αυτή τη φορά, είναι μια σημερινή τιμή βάσης γύρω στα 55 λεπτά το κιλό, πάνω στην οποία οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις υπόσχονται επί πλέον μια πρόσθετη τιμή 3-4 λεπτά το κιλό όταν έρθει η ώρα της εκκαθάρισης.

Εν τω μεταξύ με αντοχές περνούν οι μέρες για το σκληρό σιτάρι, όπου τα 20 λεπτά δεν χάνονται εύκολα, πριν υπάρξει ανοδική κίνηση τη εγχώριας αγοράς για τα καλά σιτάρια το επόμενο διάστημα.

Αντίθετα, πιο επίμονες είναι οι πιέσεις στο ελαιόλαδο πριν από τη νέα σοδειά. Τέλος, σε ανοδικό κύκλο βλέπει να εισέρχονται γενικά τα αγροτικά εμπορεύματα ο FAO, παρά την έντονη μεταβλητότητα που θα υπάρχει διεθνώς. 

agronews.gr

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα», έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε πράξη πωλήσεως φρέσκου αγουρέλαιου στα 3,95€/κιλό.

Ο Στέφανος Πούτας είναι καθηγητής τα απογεύµατα σε ένα φροντιστήριο στην Ελασσόνα, και παρά το γεγονός ότι δεν είχε, µέχρι πριν από δέκα χρόνια τουλάχιστον, κανένα αγροτικό υπόβαθρο, αφιερώνει τα πρωινά του στα 35 στρέµµατα γεµάτα µε 2.000 ροδιές.

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search