Ειδήσεις

Οικονομία

Κοντά στα 60 λεπτά το βαμβάκι, ψηλά διεθνώς τα αγροτικά εμπορεύματα

stock_market_cotton Κοντά στα 60 λεπτά το βαμβάκι, ψηλά διεθνώς τα αγροτικά εμπορεύματα

Μια ανάσα από τα 60 λεπτά απέχει η τιμή παραγωγού για το σύσπορο βαμβάκι, με τις προσφορές των εκκοκκιστών για τις πρώτες παραδόσεις να ποικίλουν μεν αλλά να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αυτό που φαίνεται να επικρατεί αυτή τη φορά, είναι μια σημερινή τιμή βάσης γύρω στα 55 λεπτά το κιλό, πάνω στην οποία οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις υπόσχονται επί πλέον μια πρόσθετη τιμή 3-4 λεπτά το κιλό όταν έρθει η ώρα της εκκαθάρισης.

Εν τω μεταξύ με αντοχές περνούν οι μέρες για το σκληρό σιτάρι, όπου τα 20 λεπτά δεν χάνονται εύκολα, πριν υπάρξει ανοδική κίνηση τη εγχώριας αγοράς για τα καλά σιτάρια το επόμενο διάστημα.

Αντίθετα, πιο επίμονες είναι οι πιέσεις στο ελαιόλαδο πριν από τη νέα σοδειά. Τέλος, σε ανοδικό κύκλο βλέπει να εισέρχονται γενικά τα αγροτικά εμπορεύματα ο FAO, παρά την έντονη μεταβλητότητα που θα υπάρχει διεθνώς. 

agronews.gr

MAINOS-CONSULTING-small Κοντά στα 60 λεπτά το βαμβάκι, ψηλά διεθνώς τα αγροτικά εμπορεύματα

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search