Ειδήσεις

Οικονομία

Με 18 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει καλαμπόκι η ΕΑΣ Καλαμπάκας

sinetairismos_kalambakas Με 18 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει καλαμπόκι η ΕΑΣ Καλαμπάκας

Ξεκίνησαν τις παραλαβές καλαμποκιού φετινής εσοδείας στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας, όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι στο φυραματάδικο της οργάνωσης.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης «η ΕΑΣ Καλαμπάκας ενημερώνει τους παραγωγούς καλαμποκιού, ότι είναι έτοιμη και παραλαμβάνει καλαμπόκι. Οι παραλαβές θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το Σαββατοκύριακο στις αποθήκες της στην Σαρακίνα και Οξύνεια».

Η τιμή πληρωμής για τους παραγωγούς που προμηθεύτηκαν τα εφόδια από τον συνεταιρισμό είναι 0,18 λεπτά το κιλό. Πέρσι η τιμή στο ξεκίνημα ήταν 16,5 λεπτά το κιλό.

Όπως στην αγορά των σιτηρών «εξασφαλίσαμε τις καλύτερες τιμές στην αγορά έτσι και τώρα εγγυόμαστε στους παραγωγούς τη διασφάλιση της καλύτερης τιμής και κυρίως την σίγουρη πληρωμή του προϊόντος τους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

agrotypos.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search