Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Δηλώσεις για 5.000 χαλαζόπληκτα στρέμματα

a94a10d980d72301d8f53957e5f09c7c_XL Δηλώσεις για 5.000 χαλαζόπληκτα στρέμματα

Ολοκληρώθηκε χθες, μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος των 15 ημερών από την αποδοχή της αναγγελίας, το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας συλλογής των δηλώσεων του ΕΛΓΑ, από τους ανταποκριτές του Δήμου Φαρσάλων, για αγρότες που επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι της 16ης Ιουνίου, αλλά και άλλες καταστροφές (πλημμύρες), που έπληξαν τις επόμενες ημέρες την επαρχία.

Το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων, περίπου 200, αφορά στις περιοχές στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου, Κατωχωρίου και Σταυρού. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, υπολογίζεται ότι οι πληγείσες περιοχές είναι περίπου 5.000 στρέμματα στην περιοχή Φαρσάλων.

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν δίκαιες εκτιμήσεις από το προσωπικό του ΕΛΓΑ, καθώς και γρήγορες αποζημιώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή, με σκοπό να παραμείνουν στα χωράφια τους και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και στις υποχρεώσεις, όπως υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης με τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, κατά την αυτοψία του, τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

eleftheria.gr

Διαβάστε επίσης

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search