Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Δηλώσεις για 5.000 χαλαζόπληκτα στρέμματα

a94a10d980d72301d8f53957e5f09c7c_XL Δηλώσεις για 5.000 χαλαζόπληκτα στρέμματα

Ολοκληρώθηκε χθες, μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος των 15 ημερών από την αποδοχή της αναγγελίας, το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας συλλογής των δηλώσεων του ΕΛΓΑ, από τους ανταποκριτές του Δήμου Φαρσάλων, για αγρότες που επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι της 16ης Ιουνίου, αλλά και άλλες καταστροφές (πλημμύρες), που έπληξαν τις επόμενες ημέρες την επαρχία.

Το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων, περίπου 200, αφορά στις περιοχές στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου, Κατωχωρίου και Σταυρού. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, υπολογίζεται ότι οι πληγείσες περιοχές είναι περίπου 5.000 στρέμματα στην περιοχή Φαρσάλων.

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν δίκαιες εκτιμήσεις από το προσωπικό του ΕΛΓΑ, καθώς και γρήγορες αποζημιώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή, με σκοπό να παραμείνουν στα χωράφια τους και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και στις υποχρεώσεις, όπως υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης με τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, κατά την αυτοψία του, τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

eleftheria.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Δηλώσεις για 5.000 χαλαζόπληκτα στρέμματα

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search