Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Πάνω από 82 σεντς οι πράξεις των εκκοκκιστηρίων με νέα ενίσχυση εν αναμονή λύσης της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας

cotton_2 Πάνω από 82 σεντς οι πράξεις των εκκοκκιστηρίων με νέα ενίσχυση εν αναμονή λύσης της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας

Οι αναλυτές καταγράφουν τη δυναµική που έχει αποκτήσει αυτό το διάστηµα το βαµβάκι, ωστόσο σε κάθε περίπτωση τονίζουν ότι τόσο οι έµποροι όσο και οι παραγωγοί πρέπει να είναι λίγο προσεκτικοί και να µην περιµένουν «τρελά» νούµερα.  Μετά τα πρόσφατα υψηλά του έτους, το βαµβάκι δείχνει να θέλει να δοκιµάσει και λίγο παραπάνω, όµως θα δυσκολευτεί, καθώς και οι κλωστές άρχισαν να τραβιούνται από την αγορά. Σηµειωτέον ότι όσο το δολάριο ενισχύεται, τόσο πιέζονται τα εµπορεύµατα στο σύνολο τους.

Ενδεικτικό είναι ότι τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘19 που δείχνουν τα επίπεδα τιµών της νέας σοδειάς έχουν κάνει µικρότερη άνοδο, που σηµαίνει ότι όλη αυτή η δυναµική δεν θα µεταφερθεί αυτόµατα και στη νέα σεζόν. Πάντως, οι εκτιµήσεις για τη νέα καλλιεργητική περίοδο δείχνουν µεγάλες παραγωγές σε Βραζιλία και ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα οι καιρικές συνθήκες στο Τέξας δεν είναι ευνοϊκές για τη νέα σπορά.

 
Αυξηµένη κατανάλωση στην Τουρκία

Το παγκόσµιο εµπόριο βάµβακος θα έχει επεκταθεί κατά 3,5% ως το κλείσιµο της εµπορικής περιόδου 2018-2019, µε την κατανάλωση να διατηρεί θετικούς ρυθµούς ανάπτυξης, αν και περισσότερο επιβραδυµένους σε σχέση µε την προηγούµενη περίοδο. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη µηνιαία έκθεση της ∆ιεθνούς Συµβουλευτικής Επιτροπής Βάµβακος (ICAC) για τον Μάρτιο, στην οποία ο ρυθµός αύξησης της κατανάλωσης υπολογίζεται στο 0,04%, κυρίως λόγω της υποχώρησης της ζήτησης στην Ανατολική Ασία, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν στο 6%, 7% και 3% αντίστοιχα. Επιπλέον, αναφέρεται η προοπτική της Τουρκίας να ανεβάσει το ρυθµό κατανάλωσης σε διψήφια νούµερα, γεγονός θετικό για την Ελλάδα, καθώς η γειτονική χώρα συνιστά τη βασική αγορά για το ελληνικό βαµβάκι.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Πάνω από 82 σεντς οι πράξεις των εκκοκκιστηρίων με νέα ενίσχυση εν αναμονή λύσης της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search