Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Στο κανονικό καθεστώς εντάσσει τους μικρούς καπνοπαραγωγούς το de minimis

kapnos Στο κανονικό καθεστώς εντάσσει τους μικρούς καπνοπαραγωγούς το de minimis

Όπως εξηγείται στην επιστολή ο συνυπολογισμός της ενίσχυσης de-minimis μαζί με όλες τις επιδοτήσεις θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη πολλών μικροκαλλιεργητών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. «Το έκτακτο γεγονός αυτό θα επιβαρύνει οικονομικά και οργανωτικά τους καπνοπαραγωγούς σε σημαντικό βαθμό, επιφέροντας ένα επιπλέον διοικητικό λογιστικό κόστος που θα φτάνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ακόμα και στο 50% του ποσού της ενίσχυσης που έχουν λάβει μέσω de minimis» αναφέρεται στην επιστολή και σημειώνεται ότι η ενίσχυση αυτή είναι μη μόνιμη, αφορά την συμπλήρωση εισοδήματος που είδη απωλέσθη λόγω έκτακτων γεγονότων. Επίσης, τονίζεται ότι η προσωρινή ένταξη και απένταξη αγροτών στο κανονικό καθεστώς θα προκαλεί και επιπλέον φόρτος εργασίας στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό φορολογικό ενδιαφέρων.

Όπως σημειώνεται η πλειοψηφία των καπνοπαραγωγών στο Ν. Ροδόπης είναι μικροκαλλιεργητές και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο «ειδικό καθεστώς αγροτών» και απαλλάσσονται από τήρηση βιβλίων. Οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής κατά μέσο όρο λαμβάνουν επιδοτήσεις ύψους 3.000,00 – 4.000,00 € και οι πωλήσεις κυμαίνονται μεταξύ 8.000,00 – 12.000,00 € ετησίως.

Στην ίδια επιστολή, που υπογράφει για λογαριασμό της Κοινοπραξίας ο πρόεδρός της κ. Εσάτ Χουσεϊν, αναφέρεται ακόμη ότι «η ένταξη στο κανονικό καθεστώς λόγω έκτακτης ενίσχυσης αντίκειται γενικότερα στον σκοπό εφαρμογής του «ειδικού καθεστώς αγροτών» το οποίο θεσπίστηκε με το σκεπτικό ότι «η εφαρμογή του κανονικού καθεστώτος Φ. Π.Α. στους μικρούς αγρότες θα δημιουργούσε δυσανάλογα προβλήματα διοικητικής και οργανωτικής φύσης».

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Σε σειρά τροποποιητικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας που διαχειρίζονται το πρόγραμμα CLLD/LEADER, και δη τις προσκλήσεις που τρέχουν για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μία χρονιά που δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές –βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών του προϊόντος που έχει συγκομιστεί– προσδοκίες σε επίπεδο τιμών, κάνουν λόγο οι καλλιεργητές μαλακού σιταριού. «Οι αποδόσεις κινήθηκαν πράγματι σε ικανοποιητικά επίπεδα και εκτιμούμε ότι κυμάνθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από 400 έως 600 κιλά»,

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search