Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Aποζημιώνονται με de minimis και οι παραγωγοί συμπύρηνων ροδάκινων

sympirino-rodakino-2-2-696x483 Aποζημιώνονται με de minimis και οι παραγωγοί συμπύρηνων ροδάκινων

Στην καταβολή έκτακτης κρατικής οικονομικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) και για τα συμπήρυνα ροδάκινα – εκτός από τα επιτραπέζια – προχωράει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο εγκρίθηκε το ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ σε 12.500 παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ως έκτακτη ενίσχυση, για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου.

Πλέον, και όπως ενημερώνει ο υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί άμεσα έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση de minimis για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που υπέστησαν υποβάθμιση του προϊόντος τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακραίων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού του 2018. Η εν λόγω ενίσχυση θα αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες ροδάκινων, συμπεριλαμβανομένων των συμπύρηνων, και νεκταρινιών που υπέστησαν ζημίες, μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα για την καταβολή του de minimis, επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών, που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), υπήρξε συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, των υπηρεσιών και της διοίκησης του ΕΛΓΑ, των βουλευτών των περιοχών αυτών και συλλογικών φορέων των αγροτών.

ypaithros.gr

Μόνο τα αχλάδια, τα τεύτλα, τα µανταρίνια της Αργολίδας και τα ψάρια από τις λιµνοθάλασσες θα δουν ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας αναφέρουν οι πληροφορίες

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search