Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Ανοικτή η πλατφόρμα για διαγραφή οφειλών αγροτών με παράλληλη ασφάλιση

efka-porta-696x435 Ανοικτή η πλατφόρμα για διαγραφή οφειλών αγροτών με παράλληλη ασφάλιση

Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου η πλατφόρμα μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε ασφαλισμένους να αμφισβητήσουν οφειλές έως 31/12/2016 στα Ταμεία, σύμφωνα με ν. 4554/2018.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε:

  1. Ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ λόγω  δραστηριοποίησης σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια και παράλληλα ασφαλισμένους  στον π. ΟΑΕΕ για την ίδια δραστηριότητα.
  2. Δημοσιογράφους παλαιούς ασφαλισμένους στο π. ΤΣΠΕΑΘ και παράλληλα ασφαλισμένους στον π. ΟΑΕΕ με την ίδια ιδιότητα.
  3. Νέους ασφαλισμένους Ν.2084/1992 (μετά την 1/1/1993) με παράλληλη ασφάλιση σε δύο (2) φορείς.

Προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος αμφισβήτησης είναι:

  • η ύπαρξη πλήρους ασφάλισης σε ένα ασφαλιστικό φορέα
  • η παράλληλη υπαγωγή στην ασφάλιση και δεύτερου φορέα
  • η παράλληλη ασφάλιση να αφορά την ίδια δραστηριότητα – ιδιότητα (στις περιπτώσεις 1 & 2)
  • να υπάρχουν οφειλές σε έναν εκ των δύο φορέων.

Ειδικά για τους αγρότες, το «μπέρδεμα» οφείλεται σε παλαιότερο νόμο (γνωστός ως «νόμος Σιούφα» του 1992) ο οποίος όριζε ότι όποιος ήταν μισθωτός ή αγρότης, παρά το γεγονός ότι πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του στον ΟΓΑ, εφόσον έκανε παράλληλα και έναρξη επιτηδεύματος, όφειλε να ασφαλιστεί ταυτόχρονα και στο τότε ΤΕΒΕ (μετέπειτα ΟΑΕΕ). Με αυτό τον τρόπο πολλοί αγρότες, δίχως να το γνωρίζουν, βρέθηκαν να οφείλουν σημαντικά ποσά στον ΟΑΕΕ.

ypaithros.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search