Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Προβληματισμός των παραγωγών “πράσινης” ενέργειας για τις καθυστερήσεις πληρωμών

vraveio-Greek-Energy-Forum-prasini-energeia-Tilos Προβληματισμός των παραγωγών “πράσινης” ενέργειας για τις καθυστερήσεις πληρωμών

Τον προβληματισμό τους για τον περιορισμό των πόρων του Ειδικού Λογαριασμού μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εκφράζουν με κοινή επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών ΥδροηλεκτρικώνΕΣΜΥΕ.

Αναφερόμενοι ειδικότερα στην κατάργηση της χρέωσης προμηθευτή τονίζουν τις επιπτώσεις της στη βραχυπρόθεσμη και τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του λογαριασμού, επισημαίνοντας ότι ήδη μέσα στο 2018 αυξήθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς. Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από ευρύτερες και σημαντικές ανάγκες.

Η πρόταση των εκπροσώπων του κλάδου είναι να μην καταργηθεί η χρέωση αλλά να ανασταλεί η ισχύς της και να επιβληθεί ρήτρα για την ενεργοποίησή της σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται ο στόχος μείωσης των καθυστερήσεων στις πληρωμές. Επίσης ζητούν να αυξηθεί δραστικά το ποσοστό των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων που αποδίδονται στον Ειδικό Λογαριασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Σε σειρά τροποποιητικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας που διαχειρίζονται το πρόγραμμα CLLD/LEADER, και δη τις προσκλήσεις που τρέχουν για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μία χρονιά που δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές –βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών του προϊόντος που έχει συγκομιστεί– προσδοκίες σε επίπεδο τιμών, κάνουν λόγο οι καλλιεργητές μαλακού σιταριού. «Οι αποδόσεις κινήθηκαν πράγματι σε ικανοποιητικά επίπεδα και εκτιμούμε ότι κυμάνθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από 400 έως 600 κιλά»,

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search