Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Προβληματισμός των παραγωγών “πράσινης” ενέργειας για τις καθυστερήσεις πληρωμών

vraveio-Greek-Energy-Forum-prasini-energeia-Tilos Προβληματισμός των παραγωγών “πράσινης” ενέργειας για τις καθυστερήσεις πληρωμών

Τον προβληματισμό τους για τον περιορισμό των πόρων του Ειδικού Λογαριασμού μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εκφράζουν με κοινή επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών ΥδροηλεκτρικώνΕΣΜΥΕ.

Αναφερόμενοι ειδικότερα στην κατάργηση της χρέωσης προμηθευτή τονίζουν τις επιπτώσεις της στη βραχυπρόθεσμη και τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του λογαριασμού, επισημαίνοντας ότι ήδη μέσα στο 2018 αυξήθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς. Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από ευρύτερες και σημαντικές ανάγκες.

Η πρόταση των εκπροσώπων του κλάδου είναι να μην καταργηθεί η χρέωση αλλά να ανασταλεί η ισχύς της και να επιβληθεί ρήτρα για την ενεργοποίησή της σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται ο στόχος μείωσης των καθυστερήσεων στις πληρωμές. Επίσης ζητούν να αυξηθεί δραστικά το ποσοστό των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων που αποδίδονται στον Ειδικό Λογαριασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με συρρικνωμένη παραγωγή, δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την καλλιέργεια, αλλά και μεγάλη δακοπροσβολή, που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως ή επαρκώς από τις επεμβάσεις δακοκτονίας, συνεχίζεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου στις διάφορες περιοχές της χώρας για την ποικιλία Καλαμών

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search