Ειδήσεις

Ενισχύσεις - Πληρωμές

Ξεκινά το 2019 το έργο των αρδευτικών δικτύων της λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου

w09-200129 Ξεκινά το 2019 το έργο των αρδευτικών δικτύων της λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών, ο δήμος και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, για το αναπτυξιακό έργο του αρδευτικού στο Οροπέδιο Λασιθίου όπως διαπιστώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του αναπτυξιακού έργου του αρδευτικού στο Οροπέδιο Λασιθίου, που εξετάστηκε σήμερα σε συνάντηση του δήμαρχου, Γιάννη Στεφανάκη, με τον  γενικό διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Αντώνη Κοτσώνη, βρίσκεται σε φάση ετοιμότητας από τις υπηρεσίες, προκειμένου να δημοπρατηθεί εντός του 2018. 

Πρόκειται για την υλοποίηση του αναπτυξιακού έργου των αρδευτικών δικτύων της λιμνοδεξαμενής του Αγ. Γεωργίου, για το οποίο όπως είναι γνωστό, πρόσφατα η κυβέρνηση ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 13 εκ. ευρώ συν 1,5 εκ. ευρώ για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Τα στελέχη του υπουργείου επισκέφθηκαν επί τόπου την περιοχή όπου πρόκειται να γίνει το σημαντικό έργο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, το έργο θα προσφέρει ανακούφιση στους αγρότες, ενώ επίσης θα μειώσει το καλλιεργητικό κόστος μιας και πρόκειται για ένα μεγάλο κίνητρο σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δημοτική αρχή ως «τεράστιο», και για πολλά χρόνια ήταν και το ζητούμενο. Η λιμνοδεξαμενή ως έργο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους,  αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και όπως ανέφερε ο κ. Στεφανάκης πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και κατασκευαστικά η διάρκεια του θα φτάσει τον ενάμιση χρόνο. 

amna.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search