Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Μαλακώνει την στάση της η Κομισιόν αναφορικά με τις περικοπές της ΚΑΠ

vestagher Μαλακώνει την στάση της η Κομισιόν αναφορικά με τις περικοπές της ΚΑΠ
Έμπειρο στέλεχος της Κομισιόν, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών σε Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, έσπευσε να δηλώσει πως οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη επταετία, δείχνουν μια μικρή αλλαγή ως προς την αρχική γραμμή των Βρυξελλών.

Σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα, η Αντιπρόεδρος αρμόδια να συνοδεύσει την ΕΕ στην ψηφιακή εποχή, υποστήριξε πως στις νέες ανεπίσημες συζητήσεις για τον μελλοντικό προϋπολογισμό ακούγονται περισσότερο ισορροπημένες κατά τη γνώμη της προτάσεις, συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής από την μια ημέρα στην άλλη». Η ίδια ανέφερε πως τα μέλη της Κομισιόν οφείλουν να έχουν υπ όψιν τους τη σημασία του τομέα και πως για τον λόγο αυτό «θα πρέπει να εξασφαλιστεί επαρκής προϋπολογισμός».

Η Δανή πολιτικός επιθυμεί να ενισχύσει και το στοιχείο της τεχνολογίας, κρίνοντας πως «η αγροτική παραγωγή χρειάζεται να γίνει περισσότερο ψηφιακή, ειδικά για τους μικρούς αγρότες. Σε αυτό το πνεύμα συνιστά στοίχημα η μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή, πιο επιτακτικό από ποτέ».

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Βεστάγκερ, η οποία διατελεί την δεύτερη θητεία της ως Ευρωπαία επίτροπος, ξεκαθάρισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από έναν δυναμικό αγροτικό τομέα και για τον λόγο αυτό δεν θα αφήσουμε τους αγρότες μόνους τους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη η πρόταση της φινλανδικής προεδρίας φαίνεται πως επιχειρεί έναν μετριασμό των περικοπών στη ΚΑΠ, δείχνοντας πως τελικά η μπίλια ενδέχεται πράγματι να καθίσει σε μια μικρότερη από την αρχική, της άνοιξης του 2018 πρόταση της Κομισιόν για περικοπή κοντά στο 5% των πόρων της νέας ΚΑΠ.

Πηγή: agronews

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search