Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Άνοδος στο σκληρό 10 ευρώ ανά τόνο σε Ιταλία, δίνει ώθηση για 27 λεπτά στον παραγωγό

sitari-pin Άνοδος στο σκληρό 10 ευρώ ανά τόνο σε Ιταλία, δίνει ώθηση για 27 λεπτά στον παραγωγό
Άλλη µία άνοδος της τάξης των 10 ευρώ ο τόνος ανακοινώθηκε αυτή την εβδοµάδα στη Φότζια, µε την τιµή για τα ποιοτικά σκληρά σιτάρια να φτάνει αισίως τα 285 µε 290 ευρώ ο τόνος. Αν αφαιρέσουµε τα µεταφορικά, αυτό σηµαίνει ότι η τιµή για τον Έλληνα παραγωγό µπορεί εύκολα να πιάσει ακόµα και 27 λεπτά το κιλό.

Τυχεροί όσοι έχουν κρατήσει ακόµα στις αποθήκες τους σκληρό σιτάρι τόσο όσον αφορά τους καλλιεργητές – οι οποίοι ωστόσο πρέπει να σηµειωθεί ότι είναι λίγοι- όσο και τους εµπόρους. Ήδη οι πιο πρόσφατες πράξεις, πριν την τελευταία άνοδο στη Φότζια, έδιναν στην εξαγωγή τιµή στα 275 ευρώ ο τόνος.

Να θυµίσουµε ότι στα µέσα Ιουλίου, όταν άρχισαν οι πρώτες πωλήσεις σκληρού οι τιµές κυµαίνονταν στα 230 ευρώ ο τόνος στην εξαγωγή, αν και οι πωλήσεις εκείνη την εποχή δεν ήταν πολλές. Αντίστοιχα οι χαµηλότερες ποιότητες έπιαναν κοντά στα 220 ευρώ ο τόνος και ήταν αυτές που βασικά κινούνταν στην αγορά. Τότε, η τιµή παραγωγού ήταν στα 19 λεπτά το κιλό.

Πηγή: agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2018 προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (ΕΕ) 1306/2016.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search