Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Αναστάτωση στον αγροτικό πληθυσμό από το κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε κωμοπόλεις - κόμβους της Περιφέρειας

peiraiws1-thumb-large Αναστάτωση στον αγροτικό πληθυσμό από το κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε κωμοπόλεις - κόμβους της Περιφέρειας
Την αφορμή δίνει μια ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, ο οποίος συμπαραστέκεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στους αγρότες του Δήμου Καβάλας, τους επαγγελματίες και τους συναλλασσόμενους πολίτες της περιοχής, που απαιτούν να μην σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες, το οποίο είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον παλιό Δήμο Φιλίππων.

Πληροφορίες του Agronews αναφέρουν ότι ανάλογο θέμα τίθεται και σε άλλες αγροτικές περιοχές σε κωμοπόλεις των οποίων έχει προβλεφθεί να διακόψουν τη λειτουργία τους καταστήματα τα οποία χρονολογούνται από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Τα καταστήματα αυτά προέρχονται, όπως είναι φυσικό, από το δίκτυο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας το οποίο απορρόφησε προ επταετίας η Τράπεζα Πειραιώς και τα οποία σήμερα κλείνουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και των οικονομιών που επιχειρεί να πετύχει στα λειτουργικά της έξοδα η τράπεζα. Παρ’ ότι δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα καταστήματα που πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους, οι πληροφορίες θέλουν οι παραπάνω αποφάσεις να πλήττουν ιδιαίτερα την ελληνική περιφέρεια, όπου η Πειραιώς διέθετε, μετά την απορρόφηση της ΑΤΕbank, ευρύ δίκτυο καταστημάτων και θυρίδων.

Ανάλογες ενστάσεις μ’ αυτές που προβάλλουν οι κάτοικοι στις Κρηνίδες, εκφράζουν αγρότες και επαγγελματίες στην περιοχή του Συκουρίου Λάρισας, μια περιοχή με ιδιαίτερη οικονομική δραστηριότητα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εξυπηρετεί το εν λόγω κατάστημα.

Το θέμα γίνεται μεγάλο αν ληφθεί υπόψη ότι το εν λόγω δίκτυο καταστημάτων της περιφέρειας εξυπηρετεί ηλικιωμένους οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα και ταυτόχρονα δεν έχουν καμιά ελπίδα να προσεγγίσουν την «ψηφιακή εποχή» και τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου στο οποίο, όπως όλα δείχνουν, επενδύει η τράπεζα.      

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου έχει ως ακολούθως:
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου συμπαραστέκεται στους συναδέλφους αγρότες του Δήμου Καβάλας, καθώς στους εμπόρους και σε όλους τους πολίτες, που απαιτούν να μην σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες, το οποίο είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον παλιό Δήμο Φιλίππων.

   Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η επικείμενη παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς, θα φέρει δυσκολία στις συναλλαγές αγροτών , εμπόρων και όλων των πολιτών, με μοναδικό αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους.

   Η Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του υποκαταστήματος στις Κρηνίδες, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά στηρίζει τους αγρότες και επιθυμεί συναλλαγές μαζί τους. Διαφορετικά αν δεν επιθυμεί συνεργασία με τους αγρότες, τότε κι εμείς θα ενεργήσουμε αλληλέγγυα προς τους συναδέλφους και θα διακόψουμε τις συναλλαγές μας με την εν λόγω τράπεζα εφόσον η ίδια το έχει προκαλέσει.

Η απογοήτευση των αγροτών και όλων των πολιτών είναι μεγάλη με την πολιτική λειτουργίας των τραπεζών. Ας ελπίσουμε να ληφθεί η σωστή απόφαση από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και να συνεχιστεί η λειτουργία του υποκαταστήματος στις Κρηνίδες. 

Πηγή: agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search