Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Κρατιέται ψηλά το Βαλέντσια λόγω ακριβού Μαρόκου

IMG_20161112_111720805 Κρατιέται ψηλά το Βαλέντσια λόγω ακριβού Μαρόκου
Ανοδική ήταν η πορεία το φετινό καλοκαίρι για τα πορτοκάλια Βαλέντσια που ξεκίνησαν από 18 λεπτά τον Ιούνιο, έφτασαν να πωλούνται στα 45 με 50 λεπτά το κιλό από τον παραγωγό και έχουν κρατηθεί εκεί για αρκετές εβδομάδες λόγω διεθνών συγκυριών και κυρίως λόγω της υψηλής τιμής που έχουν τα άλλες φορές φθηνά Μαροκινά. 

Σύμφωνα με πηγές στη Σκάλα Λακωνίας, οι έμποροι στην περιοχή, στο μέσο του καλοκαιριού, ανέβαζαν την τιμή που αγοράζουν κατά 5 λεπτά ανά δύο με τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα το διπλασιασμό της τιμής παραγωγού. Η άνοδος των τιμών οφειλόταν τότε σε πολλούς παράγοντες, στην αύξηση των θερμοκρασιών που εντείνουν την κατανάλωση σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα, με ντόπιους και τουρίστες να θέλουν να απολαύσουν έναν παγωμένο χυμό πορτοκάλι.

Ακόμη, λιγότερη παραγωγή στην Ισπανία, και κολλήματα στις εξαγωγές της Νοτίου Αφρικής, μείωσαν τη διεθνώς διαθέσιμη ποσότητα και ο παραγωγός πέτυχε τα 50 λεπτά. Υπήρξε και μέρος της ελληνικής παραγωγής που υπέστη ζημιές από χαλάζι. Η αντοχή όμως της τιμής μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου βασίζεται στα ακριβά Μαροκινά πορτοκάλια που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά, καθώς και στην καλή ποιότητα, εφόσον η μύγα της Μεσογείου δεν έχει κάνει μεγάλες ζημιές. 

Πηγή: agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search