Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Εταιρεία που ανιχνεύει τη νοθεία στα τρόφιμα είναι η νικήτρια των RIS Innovation Prizes

d40cd45ab807f1db0be7479f759396dd_XL Εταιρεία που ανιχνεύει τη νοθεία στα τρόφιμα είναι η νικήτρια των RIS Innovation Prizes
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού RIS Innovation Prizes, με την εκδήλωση  EIT Food Demo Day, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας.

Μεγάλη νικήτρια, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, αναδείχθηκε η Photostick Analytics. Η εταιρία αποτελεί spin-off του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Επιστημών «Δημόκριτος», και έχει αναπτύξει μια έξυπνη νανοφωτονική συσκευή για την επιτόπια ανίχνευση της νοθείας της παρουσίας επιβλαβών ουσιών στα τρόφιμα.

Στη δεύτερη θέση, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, αναδείχθηκε η Peace by Peas, μία νεοφυής επιχείρηση που παράγει ζυμωμένα φυτικά τρόφιμα χρησιμοποιώντας τοπικές οργανικές ύλες.

Στον τελικό έλαβαν μέρος  οι δέκα φιναλίστ εταιρείες στον τομέα της αγροδιατροφικής τεχνολογίας, οι οποίες αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος RIS Innovation Prizes από ανεξάρτητους συνεργάτες του EIT Food Hub Greece. Οι ομάδες παρουσίασαν τις εταιρείες τους μπροστά σε κοινό και κριτές στην κεντρική σκηνή του Περιπτέρου 6 της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τη διαγωνιστική διαδικασία οργάνωσε το  EIT Food Hub Greece που υλοποιείται από τους Industry Disruptors – Game Changers.

ΤΟ ΕΙΤ Food είναι ο τομέας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ιδρύθηκε με στόχο να ενισχύσει την ικανότητα και την καινοτομία στην Ευρώπη, μέσω δράσεων που προωθεί σε όλα τα κράτη – μέλη.

Στην Ελλάδα το EIT Food εκπροσωπείται από τους Industry – Disruptors – Game Changers οι οποίοι υλοποιούν το ΕΙΤ Food Hub με στόχο να διασυνδέσουν το εγχώριο οικοσύστημα των αγροδιατροφικών startups με το ευρωπαϊκό δίκτυο που αριθμεί εκατοντάδες εταιρείες, επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Πηγή: agro24.gr

Διαβάστε επίσης

Στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2018 προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (ΕΕ) 1306/2016.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search