Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Ανοιχτοί διαγωνισμοί για νεοφυείς επιχειρήσεις

doriforos-COPERNICUS-696x383 Ανοιχτοί διαγωνισμοί για νεοφυείς επιχειρήσεις
Τους  πιο καινοτόμους και τολμηρούς start uppers αναζητά το πρόγραμμα επιτάχυνσης Copernicus, για την εύρεση λύσεων στην παρατήρηση της γης. Το πρόγραμμα καλεί 50 start uppers να αναπτύξουν την πρότασή τους κατά τη διάρκεια του 12μηνου προγράμματος επιτάχυνσης, το οποίο περιλαμβάνει συμβουλευτική, εκπαίδευση και κατεύθυνση από ειδικούς, ώστε να μετατρέψουν την ιδέα τους σε εμπορική λύση. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νεοφυείς επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα από το σύστημα Copernicus.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Copernicus Accelerator, αυτοί που θα επιλεγούν θα σχεδιάσουν, μαζί με έναν έμπειρο σύμβουλο της επιλογής τους, το σχέδιο επιτάχυνσης της εταιρείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε σεμινάρια εικονικής εκπαίδευσης, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να την προωθήσουν σε πιθανούς επενδυτές. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αναζητήσεις κανείς στον προαναφερθέντα ιστότοπο.
Διαγωνισμός – Factory of the Year

Μέχρι, όμως, το τέλος Σεπτεμβρίου τρέχει και ο διαγωνισμός Start up Challenge, ο οποίος απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη βιομηχανία και τη μεταποίηση. Κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού πέντε ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο. Η start up με την καλύτερη ιδέα θα βραβευτεί κατά τη διάρκεια εορταστικού γκαλά στο συνέδριο Factory of the Year που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2020. Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και οι start ups που θα επιλεχθούν για το δεύτερο στάδιο θα ενημερωθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Τον Δεκέμβριο θα γίνει η τελική επιλογή, μέσω μιας βίντεο-παρουσίασης και τον Μάρτιο οι πέντε καλύτερες start ups θα μιλήσουν για τη δουλειά τους στο συνέδριο στη Γερμανία.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.eu-startups.com και να αναζητήσουν το εν λόγω συνέδριο.

Πηγή: ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Ανοιχτοί διαγωνισμοί για νεοφυείς επιχειρήσεις

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search