Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Τους δασμούς στο γαλλικό κρασί διαπραγματεύονται Τραμπ και Μακρόν στη σύνοδο G7 στο Παρίσι

trump-macron Τους δασμούς στο γαλλικό κρασί διαπραγματεύονται Τραμπ και Μακρόν στη σύνοδο G7 στο Παρίσι

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου, οι ισχυρές δυτικές χώρες πρόκειται να συζητήσουν για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του κόσμου και σύμφωνα με το Reuters θα τεθεί σίγουρα το ζήτημα της φορολόγησης από την πλευρά της Γαλλίας των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. Νωρίτερα την Δευτέρα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως η αποφασιστικότητα της Γαλλίας να προχωρήσει το ζήτημα είναι αυτή που θα κρίνει το εάν και κατά πόσο θα προχωρήσει και ο ίδιος σε μια δασμολογική επιβάρυνση των γαλλικών κρασιών που εξάγονται στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως υπάρχει μια επί της αρχής συμφωνία με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχετικά με την  σύναψη εμπορικής συμφωνίας. Στην ανακοίνωση αυτή άλλωστε προχώρησαν την Κυριακή 25 Αυγούστου ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search