Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Τους δασμούς στο γαλλικό κρασί διαπραγματεύονται Τραμπ και Μακρόν στη σύνοδο G7 στο Παρίσι

trump-macron Τους δασμούς στο γαλλικό κρασί διαπραγματεύονται Τραμπ και Μακρόν στη σύνοδο G7 στο Παρίσι

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου, οι ισχυρές δυτικές χώρες πρόκειται να συζητήσουν για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του κόσμου και σύμφωνα με το Reuters θα τεθεί σίγουρα το ζήτημα της φορολόγησης από την πλευρά της Γαλλίας των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. Νωρίτερα την Δευτέρα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως η αποφασιστικότητα της Γαλλίας να προχωρήσει το ζήτημα είναι αυτή που θα κρίνει το εάν και κατά πόσο θα προχωρήσει και ο ίδιος σε μια δασμολογική επιβάρυνση των γαλλικών κρασιών που εξάγονται στις ΗΠΑ.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως υπάρχει μια επί της αρχής συμφωνία με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχετικά με την  σύναψη εμπορικής συμφωνίας. Στην ανακοίνωση αυτή άλλωστε προχώρησαν την Κυριακή 25 Αυγούστου ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Τους δασμούς στο γαλλικό κρασί διαπραγματεύονται Τραμπ και Μακρόν στη σύνοδο G7 στο Παρίσι

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search