Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Ζημιές σε καλαμπόκι και δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

zimies-kalampoki-dendrodeis-xalazi-Farkadona-696x395 Ζημιές σε καλαμπόκι και δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες.

Το επίκεντρο την έντονης χαλαζόπτωσης ήταν η Κρήνη, όπου σύμφωνα με δηλώσεις -στην εκπομπή “Καθημερινά” της ΕΡΤ Λάρισας- του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας Δημήτρη Χαλκιά, “η πληγείσα έκταση ανέρχεται σε 800 και πλέον στρέμματα, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στην καλλιέργεια καλαμποκιού…”.

 

Ζημιές, επίσης, έχουν υποστεί και δενδρώδεις καλλιέργειες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της βλάστησης ή της ανθοφορίας, ενώ γεωπόνοι του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως και του ΕΛΓΑ, αναμένεται να κάνουν την πρώτη εκτίμηση εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων. Ο κ. Χαλκιάς επισήμανε, μάλιστα, εμφαντικά πως “το χαλάζι είχε μέγεθος φασολιού, ενώ η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν πρωτοφανούς έντασης και περιοδικά για σχεδόν 40 λεπτά…”.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

Σε σειρά τροποποιητικών αποφάσεων έχουν προχωρήσει οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας που διαχειρίζονται το πρόγραμμα CLLD/LEADER, και δη τις προσκλήσεις που τρέχουν για τις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτό το χρονικό διάστημα.

Για μία χρονιά που δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις υψηλές –βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών του προϊόντος που έχει συγκομιστεί– προσδοκίες σε επίπεδο τιμών, κάνουν λόγο οι καλλιεργητές μαλακού σιταριού. «Οι αποδόσεις κινήθηκαν πράγματι σε ικανοποιητικά επίπεδα και εκτιμούμε ότι κυμάνθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από 400 έως 600 κιλά»,

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search