Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Ζημιές σε καλαμπόκι και δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

zimies-kalampoki-dendrodeis-xalazi-Farkadona-696x395 Ζημιές σε καλαμπόκι και δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες.

Το επίκεντρο την έντονης χαλαζόπτωσης ήταν η Κρήνη, όπου σύμφωνα με δηλώσεις -στην εκπομπή “Καθημερινά” της ΕΡΤ Λάρισας- του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας Δημήτρη Χαλκιά, “η πληγείσα έκταση ανέρχεται σε 800 και πλέον στρέμματα, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στην καλλιέργεια καλαμποκιού…”.

 

Ζημιές, επίσης, έχουν υποστεί και δενδρώδεις καλλιέργειες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της βλάστησης ή της ανθοφορίας, ενώ γεωπόνοι του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως και του ΕΛΓΑ, αναμένεται να κάνουν την πρώτη εκτίμηση εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων. Ο κ. Χαλκιάς επισήμανε, μάλιστα, εμφαντικά πως “το χαλάζι είχε μέγεθος φασολιού, ενώ η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν πρωτοφανούς έντασης και περιοδικά για σχεδόν 40 λεπτά…”.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Ζημιές σε καλαμπόκι και δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search