Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Ζημιές σε καλαμπόκι και δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

zimies-kalampoki-dendrodeis-xalazi-Farkadona-696x395 Ζημιές σε καλαμπόκι και δενδρώδεις καλλιέργειες από χαλάζι, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

Σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες.

Το επίκεντρο την έντονης χαλαζόπτωσης ήταν η Κρήνη, όπου σύμφωνα με δηλώσεις -στην εκπομπή “Καθημερινά” της ΕΡΤ Λάρισας- του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας Δημήτρη Χαλκιά, “η πληγείσα έκταση ανέρχεται σε 800 και πλέον στρέμματα, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στην καλλιέργεια καλαμποκιού…”.

 

Ζημιές, επίσης, έχουν υποστεί και δενδρώδεις καλλιέργειες οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της βλάστησης ή της ανθοφορίας, ενώ γεωπόνοι του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως και του ΕΛΓΑ, αναμένεται να κάνουν την πρώτη εκτίμηση εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων. Ο κ. Χαλκιάς επισήμανε, μάλιστα, εμφαντικά πως “το χαλάζι είχε μέγεθος φασολιού, ενώ η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν πρωτοφανούς έντασης και περιοδικά για σχεδόν 40 λεπτά…”.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ηγέτες των αγορών κινούνται δραστήρια προς μια κατεύθυνση χαμηλώματος των τιμών παραγωγού ελαιολάδου με σημείο αναφοράς την επόμενη εμπορική περίοδο. Σε αυτό συνομολογούν τόσο η κατάσταση της φυσικής αγοράς σήμερα, όσο και σενάρια για το μέλλον του κλάδου από την ισπανική Deoleo αλλά και φήμες που ακούγονται από την γειτονική Ιταλία.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search