Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Φιλ Χογκαν: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στην ΕΕ μετά την προκήρυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα

xogkan Φιλ Χογκαν: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στην ΕΕ μετά την προκήρυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα

Ένα έργο που βάζει τον ελληνικό αγροτικό τομέα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος προκηρύχθηκε πριν από λίγες μέρες από του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα πρόκειται να χρησιμοποιήσει σύγχρονες τεχνολογίες, με τις οποίες θα καλυφθούν εκατομμύρια στρέμματα και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας.

Αναλυτικά ο Φιλ Χόγκαν δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένθερμος υποστηρικτής της ψηφιοποίησης του αγροτικού τομέα και της υπαίθρου. Η επιλογή μας αυτή, εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν, ήδη, αρχίσει να αλλάζουν καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε την τροφή μας, διαχειριζόμαστε τη γη μας, τον τρόπο με τον οποίο τρεφόμαστε και καταναλώνουμε, ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο διεξάγουμε την επιστημονική μας έρευνα. Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχουμε ισχυρή υποστήριξη σε αυτά τα κρίσιμα πεδία πολιτικής και στοχεύουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα κατά το επόμενο διάστημα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της ψηφιοποίησης με δύο τρόπους. Αφενός με τις προτάσεις μας της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και αφετέρου με το μεγάλο πρόγραμμα Horizon.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που πρωτοστατούν, δραστηριοποιούνται και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό από την πρώτη στιγμή. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που τώρα η Ελλάδα εξήγγειλε το πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση στις ψηφιακές τεχνολογίες και θα τις μετατρέψει σε ακρογωνιαίους λίθους για την οικοδόμηση του μέλλοντος.

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η χώρα στην ψηφιοποίηση της γεωργίας είναι εντυπωσιακή και θα αποτελέσει το παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ypaithros.gr

Διαβάστε επίσης

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search