Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

aphytobiomes Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

Το φυτο-βιοσύστημα (phytobiome) είναι ένας καινούριος όρος που περιγράφει την αλληλεπίδραση των φυτών με οργανισμούς όπως τα έντομα, οι μύκητες, τα ασπόνδυλα και που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επηρεάζει την κατάσταση του αγροσυστήματος.

Μια καλύτερη κατανόηση των φυτο-βιοσυστημάτων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της γεωργίας ενώ παράλληλα θα περιορίζει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον μέσω και της μειωμένης χρήσης εντομοκτόνων.

Ειδικό βάρος θα δοθεί στην εξέλιξη της συσχέτισης Καλλιεργειών-Αρθρόποδων-Μικροβίων (CAMo). Επί του παρόντος, η γνώση γύρω από τη διάδραση των CAMo είναι περιορισμένη επειδή ιστορικά τα ερευνητικά πεδία παρέμεναν διασκορπισμένα.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία COST Action FA1405 αποσκοπεί στο να συνδυάσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία για τις CAMos στην Ευρώπη που θα περιλαμβάνει βασική και στρατηγικού χαρακτήρα έρευνα σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα προκειμένου να διαμορφωθεί μια διεπιστημονική πλατφόρμα, που θα αποτελεί θερμοκοιτίδα αναζήτησης πάνω στους μηχανισμούς, τις εφαρμογές και τις επιπτώσεις της αλληλοσυσχέτισης των CAMo στη σοδειά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.conference-fa1405.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ: (+30) 2310 471 544

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

Διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων έως 10.000 ευρώ στο 9% εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αλλαγές να ισχύουν από το επόμενο φορολογικό έτος.

Με καθυστέρηση από 10 έως 15 ημέρες, η ιταλική συγκομιδή σταφυλιών μόλις ξεκινάει. Το 15% της συγκομιδής θα συγκομισθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 40% την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Δυσμενής καθ 'όλη τη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου, ο καιρός έχει μειώσει σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό της ιταλικής βιομηχανίας οίνου, η οποία όμως είναι στην ευχάριστη θέση να διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search