Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

aphytobiomes Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

Το φυτο-βιοσύστημα (phytobiome) είναι ένας καινούριος όρος που περιγράφει την αλληλεπίδραση των φυτών με οργανισμούς όπως τα έντομα, οι μύκητες, τα ασπόνδυλα και που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επηρεάζει την κατάσταση του αγροσυστήματος.

Μια καλύτερη κατανόηση των φυτο-βιοσυστημάτων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της γεωργίας ενώ παράλληλα θα περιορίζει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον μέσω και της μειωμένης χρήσης εντομοκτόνων.

Ειδικό βάρος θα δοθεί στην εξέλιξη της συσχέτισης Καλλιεργειών-Αρθρόποδων-Μικροβίων (CAMo). Επί του παρόντος, η γνώση γύρω από τη διάδραση των CAMo είναι περιορισμένη επειδή ιστορικά τα ερευνητικά πεδία παρέμεναν διασκορπισμένα.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία COST Action FA1405 αποσκοπεί στο να συνδυάσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία για τις CAMos στην Ευρώπη που θα περιλαμβάνει βασική και στρατηγικού χαρακτήρα έρευνα σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα προκειμένου να διαμορφωθεί μια διεπιστημονική πλατφόρμα, που θα αποτελεί θερμοκοιτίδα αναζήτησης πάνω στους μηχανισμούς, τις εφαρμογές και τις επιπτώσεις της αλληλοσυσχέτισης των CAMo στη σοδειά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.conference-fa1405.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ: (+30) 2310 471 544

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search