Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

aphytobiomes Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

Το φυτο-βιοσύστημα (phytobiome) είναι ένας καινούριος όρος που περιγράφει την αλληλεπίδραση των φυτών με οργανισμούς όπως τα έντομα, οι μύκητες, τα ασπόνδυλα και που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επηρεάζει την κατάσταση του αγροσυστήματος.

Μια καλύτερη κατανόηση των φυτο-βιοσυστημάτων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της γεωργίας ενώ παράλληλα θα περιορίζει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον μέσω και της μειωμένης χρήσης εντομοκτόνων.

Ειδικό βάρος θα δοθεί στην εξέλιξη της συσχέτισης Καλλιεργειών-Αρθρόποδων-Μικροβίων (CAMo). Επί του παρόντος, η γνώση γύρω από τη διάδραση των CAMo είναι περιορισμένη επειδή ιστορικά τα ερευνητικά πεδία παρέμεναν διασκορπισμένα.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία COST Action FA1405 αποσκοπεί στο να συνδυάσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία για τις CAMos στην Ευρώπη που θα περιλαμβάνει βασική και στρατηγικού χαρακτήρα έρευνα σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα προκειμένου να διαμορφωθεί μια διεπιστημονική πλατφόρμα, που θα αποτελεί θερμοκοιτίδα αναζήτησης πάνω στους μηχανισμούς, τις εφαρμογές και τις επιπτώσεις της αλληλοσυσχέτισης των CAMo στη σοδειά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.conference-fa1405.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ: (+30) 2310 471 544

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

Οι ηγέτες των αγορών κινούνται δραστήρια προς μια κατεύθυνση χαμηλώματος των τιμών παραγωγού ελαιολάδου με σημείο αναφοράς την επόμενη εμπορική περίοδο. Σε αυτό συνομολογούν τόσο η κατάσταση της φυσικής αγοράς σήμερα, όσο και σενάρια για το μέλλον του κλάδου από την ισπανική Deoleo αλλά και φήμες που ακούγονται από την γειτονική Ιταλία.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search