Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Επανεμφανίστηκε ο Φέκερ για ΕΒΖ τάζοντας χρηματοδότηση 30 εκατ.

fecker_new Επανεμφανίστηκε ο Φέκερ για ΕΒΖ τάζοντας χρηματοδότηση 30 εκατ.

Σχεδόν πέντε εβδομάδες μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του το επενδυτικό Fund, από την ελληνική κυβέρνηση, για να καταθέσει δεσμευτική προσφορά, χωρίς, ωστόσο, να το πράξει ποτέ και ενώ η άμμος στην κλεψύδρα της ΕΒΖ αδειάζει γρήγορα κι επικίνδυνα, ο διαχειριστής του «Innovation Brain», Lucas Fecker, επανεμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου, διανέμοντας δελτίο Τύπου στο οποίο ισχυρίζεται πως έχει καταθέσει νέα δεσμευτική πρόταση για την ΕΒΖ και αναμένει την απάντηση των τραπεζών για να την υλοποιήσει.

Σαν άλλος… Άη Βασίλης μάλιστα, «υπόσχεται» να επενδύσει το 30 εκατ. ευρώ για την επαναφορά της ΕΒΖ σε επιχειρησιακή κανονικότητα κι ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει το σχέδιό του πριν τα Χριστούγεννα, υπό τον όρο ότι θα έχει λάβει το πράσινο φως η νέα προσφορά του, ενώ για να καθησυχάσει, προφανώς, όσους βλέπουν πίσω από την κίνησή του ενδιαφέρον μόνο για το «διαμάντι του στέμματος», δηλώνει πως δεν τον απασχολούν οι σερβικές θυγατρικές, που «είχαν μια κακή χρονιά».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «το επιχειρηματικό σχέδιο του Innovation Brain, για την επανεκκίνηση της ελληνικής παραγωγής ζάχαρης, είναι η μόνη βιώσιμη λύση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και οικοδομώντας και εξασφαλίζοντας μια κρίσιμη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα», ενώ σε μια σύντομη περίληψη της πρότασής του, την οποία χαρακτηρίζει ως «εμπιστευτική», αναφέρει τα εξής:

- Απόκτηση της EBZ με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι.

- Πρόσθετη χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ, για τη λειτουργία της επιχείρησης

- Δέσμευση ότι η Ελλάδα θα είναι ο κύριος χώρος παραγωγής.

- Δεν θα επικεντρωθεί στη Σερβία, όπου η παραγωγή της είναι κακή, όπως ήταν και πέρυσι, ενώ η Σερβία δεν αποτελεί βασική αγορά.

- Δέσμευση για λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής ζάχαρης, η μία για συμβατική λευκή ζάχαρη κι η άλλη για βιολογική ειδική ζάχαρη υψηλής ποιότητας

- Εξασφαλισμένη συνεργασίας συνεργάτη για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής ζάχαρης και συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους ζάχαρης (σ. σ. για τους οποίους δεν αποκαλύπτει στοιχεία της ταυτότητάς τους).

- Εφαρμογή σχεδίου συμβολαιακής γεωργίας με τριετείς συμβάσεις με τους αγρότες που παράγουν ζαχαρότευτλα.

- Συνεργασία με άλλον αγροτικό όμιλο και με φαρμακευτική εταιρεία για την παραγωγή και εμπορία άλλων προϊόντων όπως ελαιόλαδο, σιτάρι, προϊόντα υγιεινής διατροφής, ειδική ζάχαρη με βιταμίνες και στέβια,

- Διερεύνηση των δυνατοτήτων παραγωγής βιοαιθανόλης, που είναι ένα προϊόν το οποίο «δένει» με την παραγωγή ζάχαρης και τις μονάδες που διαθέτει η βιομηχανία.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search