Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Τουλάχιστον 4 ευρώ ανά κιλό για αγουρέλαιο ΠΟΠ Κρανιδίου

agourelaio_pop_kranidiou Τουλάχιστον 4 ευρώ ανά κιλό για αγουρέλαιο ΠΟΠ Κρανιδίου

Παρά τα προβλήματα της φετινής παραγωγής, με τις προσβολές από τον δάκο και το γλοιοσπόριο, το αγουρέλαιο του Α.Σ Θερμάσια Δήμητρα, εμφανίζει «άψογα χημικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Συνεταιρισμού, με την οξύτητά του να μην ξεπερνά τα 0,35 γραμμές, και τις φαινόλες του να κυμαίνονται στα 500mlg/kg.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΟΠ Αγουρέλαιο με  φαινόλες και αρώματα

από την «Θερμασία Δήμητρα» στις 10/10/2018

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η παραγωγή και συγκέντρωση φρέσκου αγουρελαίου «ΠΟΠ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» από τον Α.Σ. «ΘΕΡΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ». Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ.Ιωάννης Κοροντίνης, οι πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις που έχει στην διάθεσή του ο Συνεταιρισμός δείχνουν ότι, παρά τις προηγηθείσες δυσοίωνες προβλέψεις, πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με άψογα χημικά οργανοληπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα η οξύτητά του δεν ξεπερνά τις 0,35 γραμμές και οι φαινόλες του κυμαίνονται στα 500mlg/Kgr!!

Ήδη στις δεξαμενές του, έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 5 τόνοι και εάν δεν υπάρξει εμπόδιο στην συγκομιδή λόγῳ καιρικός συνθηκών, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ποσότητες αγουρελαίου θα ξεπερνούν τους 10 τόνους και μετά βεβαιότητος θα αγγίξουν τους 15 τόνους

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και θα ακολουθήσει σχετικό δελτίο τύπου, η «Θερμασία Δήμητρα» θα είναι έτοιμη να διαθέσει προς πώληση την ανωτέρω ποσότητα στις 10 Οκτωβρίου 2018 με τιμές που θα υπερβαίνουν το ψυχολογικό φράγμα των 4€/κιλό.

agronews.gr

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα», έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε πράξη πωλήσεως φρέσκου αγουρέλαιου στα 3,95€/κιλό.

Ο Στέφανος Πούτας είναι καθηγητής τα απογεύµατα σε ένα φροντιστήριο στην Ελασσόνα, και παρά το γεγονός ότι δεν είχε, µέχρι πριν από δέκα χρόνια τουλάχιστον, κανένα αγροτικό υπόβαθρο, αφιερώνει τα πρωινά του στα 35 στρέµµατα γεµάτα µε 2.000 ροδιές.

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search