Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Στις 10 Οκτωβρίου κρίνεται το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ

29s10sekap-thumb-large--2-thumb-large-thumb-large Στις 10 Οκτωβρίου κρίνεται το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ

Στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να συζητηθεί η προσφυγή της ΣΕΚΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν προχωρήσει η εξαγορά της από τον όμιλο Σαββίδη.

Το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία το Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Η προσφυγή

Η ΣΕΚΑΠ προσέφυγε τον περασμένο Απρίλιο κατά της απόφασης, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

Η καπνοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση αναιρέσεως κατά της απόφασης αυτής η οποία θα συζητηθεί  στις 10 Οκτωβρίου ενώπιον της Επταμελούς Συνθέσεως του Β’ Τμήματος του ΣτΕ.

Να σημειωθεί ότι η ΣΕΚΑΠ, η οποία ανήκει στον Όμιλο Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη, έχει περάσει στον ιαπωνικό κολοσσό Japan Tobacco Inc. έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Στην Ελλάδα, η JTI, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco, διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά από τη δεκαετία του ’80 και σήμερα κατέχει μερίδιο αγοράς 22,7%. Η JTI Hellas έχει παράλληλα και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους.

agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ηγέτες των αγορών κινούνται δραστήρια προς μια κατεύθυνση χαμηλώματος των τιμών παραγωγού ελαιολάδου με σημείο αναφοράς την επόμενη εμπορική περίοδο. Σε αυτό συνομολογούν τόσο η κατάσταση της φυσικής αγοράς σήμερα, όσο και σενάρια για το μέλλον του κλάδου από την ισπανική Deoleo αλλά και φήμες που ακούγονται από την γειτονική Ιταλία.

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search