Ειδήσεις

Επικαιρότητα

Στις 10 Οκτωβρίου κρίνεται το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ

29s10sekap-thumb-large--2-thumb-large-thumb-large Στις 10 Οκτωβρίου κρίνεται το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ

Στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να συζητηθεί η προσφυγή της ΣΕΚΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν προχωρήσει η εξαγορά της από τον όμιλο Σαββίδη.

Το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία το Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Η προσφυγή

Η ΣΕΚΑΠ προσέφυγε τον περασμένο Απρίλιο κατά της απόφασης, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

Η καπνοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση αναιρέσεως κατά της απόφασης αυτής η οποία θα συζητηθεί  στις 10 Οκτωβρίου ενώπιον της Επταμελούς Συνθέσεως του Β’ Τμήματος του ΣτΕ.

Να σημειωθεί ότι η ΣΕΚΑΠ, η οποία ανήκει στον Όμιλο Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη, έχει περάσει στον ιαπωνικό κολοσσό Japan Tobacco Inc. έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Στην Ελλάδα, η JTI, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco, διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά από τη δεκαετία του ’80 και σήμερα κατέχει μερίδιο αγοράς 22,7%. Η JTI Hellas έχει παράλληλα και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους.

agronews.gr

Κρούσμα βρουκέλλωσης σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Λεκάνης του δήμου Νέστου, έθεσε σε κινητοποίηση τη διοίκηση της Π.Ε. Καβάλας

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search