Ειδήσεις

Ειδήσεις

Αισιοδοξία της ΕΕ για τον αμπελοοινικό τομέα έως το 2030

papadimitrakopoulos-3 Αισιοδοξία της ΕΕ  για τον αμπελοοινικό τομέα έως το 2030

Το 2030, οι αμπελώνες της ΕΕ θα εκτείνονται σε 3 εκατομμύρια εκτάρια και θα παράγουν 165 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με τις γεωργικές προοπτικές που περιγράφονται σε αδρές γραμμές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του 2018. «Μετά από μια δεκαετία μειώσεων», η μελέτη προβλέπει ότι θα επέλθει «σταθεροποίηση της παραγωγής και της εγχώριας κατανάλωσης των ευρωπαϊκών οίνων». Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μέση κατανάλωση οίνου ανά κάτοικο θα σταθεροποιηθεί στα 25,3 λίτρα / κάτοικο το 2030 (έναντι 26 λ. / κάτοικο το 2018). Οι αναλυτές των Βρυξελλών βασίζουν την αισιόδοξή τους πρόβλεψη στην "αυξανόμενη δημοτικότητα των αφρωδών οίνων και των κρασιών με χαμηλό αλκοόλ, εκτός από την ανάπτυξη της κατανάλωσης στις χώρες της Ανατολής που οφείλεται στην οικονομική ανάπτυξη".

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, οι αμπελώνες της Ευρώπης θα εξάγουν 29 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου το 2030, +21% σε σύγκριση με το 2018. "Αυτή η εξέλιξη προβλέπεται συνυπολογίζοντας τον έντονο ανταγωνισμό των παραγωγών τρίτων χωρών και τις πιθανές εμπορικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ" αναγνωρίζει η έκθεση, η οποία διατηρεί ετήσια πρόοδο ανάπτυξης 1,6%. Η πρόβλεψη βασίζεται «στη συνέχιση της αύξησης των εξαγωγών, που τροφοδοτείται από τους οίνους με γεωγραφική ένδειξη και τους αφρώδεις», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώνεται περισσότερο στα εμφιαλωμένα κρασιά παρά στα χύμα κρασιά.

 

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search