Ειδήσεις

Ειδήσεις

Αισιοδοξία της ΕΕ για τον αμπελοοινικό τομέα έως το 2030

papadimitrakopoulos-3 Αισιοδοξία της ΕΕ  για τον αμπελοοινικό τομέα έως το 2030

Το 2030, οι αμπελώνες της ΕΕ θα εκτείνονται σε 3 εκατομμύρια εκτάρια και θα παράγουν 165 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με τις γεωργικές προοπτικές που περιγράφονται σε αδρές γραμμές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του 2018. «Μετά από μια δεκαετία μειώσεων», η μελέτη προβλέπει ότι θα επέλθει «σταθεροποίηση της παραγωγής και της εγχώριας κατανάλωσης των ευρωπαϊκών οίνων». Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μέση κατανάλωση οίνου ανά κάτοικο θα σταθεροποιηθεί στα 25,3 λίτρα / κάτοικο το 2030 (έναντι 26 λ. / κάτοικο το 2018). Οι αναλυτές των Βρυξελλών βασίζουν την αισιόδοξή τους πρόβλεψη στην "αυξανόμενη δημοτικότητα των αφρωδών οίνων και των κρασιών με χαμηλό αλκοόλ, εκτός από την ανάπτυξη της κατανάλωσης στις χώρες της Ανατολής που οφείλεται στην οικονομική ανάπτυξη".

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, οι αμπελώνες της Ευρώπης θα εξάγουν 29 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου το 2030, +21% σε σύγκριση με το 2018. "Αυτή η εξέλιξη προβλέπεται συνυπολογίζοντας τον έντονο ανταγωνισμό των παραγωγών τρίτων χωρών και τις πιθανές εμπορικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ" αναγνωρίζει η έκθεση, η οποία διατηρεί ετήσια πρόοδο ανάπτυξης 1,6%. Η πρόβλεψη βασίζεται «στη συνέχιση της αύξησης των εξαγωγών, που τροφοδοτείται από τους οίνους με γεωγραφική ένδειξη και τους αφρώδεις», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώνεται περισσότερο στα εμφιαλωμένα κρασιά παρά στα χύμα κρασιά.

 

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Αισιοδοξία της ΕΕ  για τον αμπελοοινικό τομέα έως το 2030

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Συνέχεια της εμπορικής σεζόν για το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι, με τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να μην αγγίζουν ούτε το κόστος παραγωγής και τα αλυσοπρίονα να έχουν πάρει στη κυριολεξία φωτιά, με την κατάσταση στο νεκταρίνι να είναι κάπως καλύτερη

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search