Ειδήσεις

Ειδήσεις

ΥπΑΑΤ: «Κανένα έσοδο από τον οίνο στον νέο προϋπολογισμό»

krasi-efk-696x464 ΥπΑΑΤ: «Κανένα έσοδο από τον οίνο στον νέο προϋπολογισμό»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση των φορέων του αμπελοοινικού τομέα με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ στην πλατεία Βάθης. Όπως ήταν αναμενόμενο στη συζήτηση όπου τίθενται διεξοδικά όλα τα ζητήματα του κλάδου, ο υπουργός ερωτήθηκε επίμονα για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης , μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που απ’ ότι φαίνεται σήμανε και την αρχή του τέλους για το δυσβάσταχτο αυτό μέτρο για τους αμπελουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ» τα νέα από τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη ήταν θετικά καθώς, αν και δεν ανέφερε αν ο ΕΦΚ καταργείται ή όχι δήλωσε με νόημα ότι «στον νέο προϋπολογισμό δεν προβλέπεται κάποιο έσοδο φορολογικής φύσης από τον οίνο». Σημειώνεται ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί ώστε να γίνει γνωστό το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης, κάτι που επικαλέστηκε η ηγεσία του υπουργείου ΑΑΤ πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στην πρώτη επίσημη γνωριμία με τους δημοσιογράφους του αγροτικού ρεπορτάζ ώστε να «τριπλάρει» τις επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την κατάργηση ή μη του φόρου.

ypaithros.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search