Ειδήσεις

Ειδήσεις

ΥπΑΑΤ: «Κανένα έσοδο από τον οίνο στον νέο προϋπολογισμό»

krasi-efk-696x464 ΥπΑΑΤ: «Κανένα έσοδο από τον οίνο στον νέο προϋπολογισμό»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση των φορέων του αμπελοοινικού τομέα με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ στην πλατεία Βάθης. Όπως ήταν αναμενόμενο στη συζήτηση όπου τίθενται διεξοδικά όλα τα ζητήματα του κλάδου, ο υπουργός ερωτήθηκε επίμονα για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης , μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που απ’ ότι φαίνεται σήμανε και την αρχή του τέλους για το δυσβάσταχτο αυτό μέτρο για τους αμπελουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ» τα νέα από τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη ήταν θετικά καθώς, αν και δεν ανέφερε αν ο ΕΦΚ καταργείται ή όχι δήλωσε με νόημα ότι «στον νέο προϋπολογισμό δεν προβλέπεται κάποιο έσοδο φορολογικής φύσης από τον οίνο». Σημειώνεται ότι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί ώστε να γίνει γνωστό το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης, κάτι που επικαλέστηκε η ηγεσία του υπουργείου ΑΑΤ πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στην πρώτη επίσημη γνωριμία με τους δημοσιογράφους του αγροτικού ρεπορτάζ ώστε να «τριπλάρει» τις επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την κατάργηση ή μη του φόρου.

ypaithros.gr

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search