Ειδήσεις

Ειδήσεις

Τα ασυγκόμιστα τεύτλα θα εξοφληθούν λέει η ΕΒΖ

teftla Τα ασυγκόμιστα τεύτλα θα εξοφληθούν λέει η ΕΒΖ

Πρόθεση της διοίκησης είναι η διασφάλιση του μέλλοντος της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα, όπως και η διασφάλιση αγροτών και εργαζομένων, διαβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Νίκος Παπαϊωάννου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη της τοπική διοίκησης και το προσωπικό του ζαχαρουργείου της εταιρείας, στην Ορεστιάδα.

Όσον αφορά στις οικονομικές οφειλές προς αγρότες, που προέρχονται από τα περσινά ασυγκόμιστα τεύτλα στην περιοχή αλλά και των δύο μηνών μισθοδοσίας των εργαζομένων, υπήρξαν διαβεβαιώσεις για την τακτοποίησή τους, παρά το γεγονός της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, όπως διευκρινίστηκε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι εξετάζεται το που θα γίνει τελικά η επεξεργασία της φετινής παραγωγής, με επικρατέστερο σενάριο, τα ζαχαρότευτλα των περίπου 3.000 στρεμμάτων που έχουν σπαρθεί στον Έβρο, να σταλούν στη μονάδα του Πλατέως, καθώς το κόστος λειτουργίας του τοπικού ζαχαρουργείου για να επεξεργαστεί την ιδιαίτερα μειωμένη φετινή παραγωγή, θα είναι «δυσβάσταχτο».

Αναφερόμενος στην πιθανή μετάβαση της βιομηχανίας, στα «χέρια» του fund του Λούκας Φέκερ, υπογράμμισε πως συνεχίζεται το σοβαρό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί , έχει ήδη υπογραφεί μία πρώτη συμφωνία ανταλλαγής στοιχείων ώστε να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος στην εταιρεία, ενώ στο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει κατατεθεί, προβλέπεται η διατήρηση της λειτουργίας των ζαχαρουργείων της Ορεστιάδας και του Πλατέως και ίσως ενός ακόμη, με μακροχρόνιο πλάνο βιωσιμότητας της τευτλοκαλλιέργειας καθώς ο νέος φορέας ενδιαφέρεται για σύναψη συμβολαίων με τους αγρότες, με τριετή διάρκεια. Επιπλέον σημείωσε ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς , με όλους τους εμπλεκομένους και στον επόμενο ενάμιση μήνα, μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βιομηχανίας.

«Δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα, πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στην εταιρεία. Από την πλευρά των πιστωτών έγιναν οι διεργασίες με την πιστώτρια τράπεζα και φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία για το κούρεμα των χρεών που είναι μείζον ζήτημα» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΒΖ.

agronews.gr

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος.

Δυσλειτουργίες ανακύπτουν στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς και δη στη διαχείριση της ελιάς Καλαμών, ως αποτέλεσμα των αυξημένων προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και της ιδιότυπης

Η εταιρεία από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναπτύσσει εδώ και χρόνια ρομπότ για τη συγκομιδή φράουλας, και σε ένα μήνα από τώρα θα το παρουσιάσει σε ετήσιο συνέδριο της βιομηχανίας στο Ορλάντο.

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα προκηρυχθεί – σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια - η δεύτερη πρόσκληση της Δράσης

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search