Ειδήσεις

Κτηνοτροφία

Προσεγγίζει την Ανατολική Μακεδονία η πανώλη των χοίρων

deytero Προσεγγίζει την Ανατολική Μακεδονία η πανώλη των χοίρων
Συγκεκριµένα, συνιστά την προσοχή των κτηνιατρικών υπηρεσιών, των περιφερειακών και δηµοτικών Αρχών, των χοιροτρόφων, κυνηγών, επαγγελµατιών και όλων των εµπλεκοµένων φορέων καθώς στις 20 Σεπτεµβρίου επιβεβαιώθηκε µία ακόµα νέα εστία του νοσήµατος στο χωριό Μόµχιλγκραντ (Momchilgrad) της Περιφέρειας Κάρτζαλη στη Βουλγαρία, η οποία αφορά 10 οικόσιτους χοίρους που πέθαναν λόγω του νοσήµατος. 

Με νεότερη ανακοίνωσή της, λοιπόν, επισηµαίνει πως η νόσος προκαλεί µεγάλες οικονοµικές απώλειες και προβλήµατα στις µετακινήσεις των χοίρων και των προϊόντων τους, ενώ η θνησιµότητα αγγίζει το 100% και δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εµβόλιο. Παράλληλα, συνιστά ιδιαίτερη προσοχή κατά τις επισκέψεις στις επαρχίες Κάρτζαλη, Μπορινό (Borino) και Ντόσπατ (Dospat) αλλά και όλες τις άλλες περιοχές της Βουλγαρίας που έχουν επιβεβαιωθεί κρούσµατα αφρικανικής πανώλης χοίρων.

Πηγή: agronews.gr

Διαβάστε επίσης

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search