Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Φέτα και ελιά Καλαμών στη λίστα της ΕΕ για προστασία εντός Κίνας

kalamon Φέτα και ελιά Καλαμών στη λίστα της ΕΕ για προστασία εντός Κίνας
«Θα υπογράψουμε τη συμφωνία στο Πεκίνο τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ενώ με τη σειρά του και σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, θα μεταβεί σύντομα στην Κίνα για την οριστικοποίηση και έγκριση της συμφωνίας.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως τα προϊόντα για να μπορούν να πωληθούν στην Κίνα θα πρέπει να έχουν παραχθεί σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, για παράδειγμα η Φέτα στην Ελλάδα και παρομοίως με τα γεωργικά προϊόντα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Επιπρόσθετα σημαντικό είναι να ειπωθεί είναι πως τα προϊόντα που θα παραμείνουν στην αγορά της Κίνας δεν θα επιτρέπεται να κάνουν χρήση συμβόλων που να παραπέμπουν στις παραπάνω χώρες ως χώρες προέλευσης.


Πηγή: agronews

Διαβάστε επίσης

MAINOS-CONSULTING-small Φέτα και ελιά Καλαμών στη λίστα της ΕΕ για προστασία εντός Κίνας

Με αλλαγές ως προς τα κριτήρια προτεραιότητας θα γίνει 2η προκήρυξη του Μέτρου 5.1 που αφορά την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισµού αντιχαλαζικής προστασίας, µε την αναπροσαρµογή να ευνοεί κυρίως τις µεγαλύτερου µεγέθους εκµεταλλεύσεις.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα σημαντικό μικροστοιχείο για την διατροφή των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου. Η έλλειψη του στις γεωργικές καλλιέργειες είναι πολύ κοινή έλλειψη μικροστοιχείου. Η έλλειψη του μπορεί να παρουσιαστεί σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, από αμμώδη μέχρι βαριά αλουβικά εδάφη.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search