Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Φέτα και ελιά Καλαμών στη λίστα της ΕΕ για προστασία εντός Κίνας

kalamon Φέτα και ελιά Καλαμών στη λίστα της ΕΕ για προστασία εντός Κίνας
«Θα υπογράψουμε τη συμφωνία στο Πεκίνο τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ενώ με τη σειρά του και σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, θα μεταβεί σύντομα στην Κίνα για την οριστικοποίηση και έγκριση της συμφωνίας.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως τα προϊόντα για να μπορούν να πωληθούν στην Κίνα θα πρέπει να έχουν παραχθεί σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, για παράδειγμα η Φέτα στην Ελλάδα και παρομοίως με τα γεωργικά προϊόντα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Επιπρόσθετα σημαντικό είναι να ειπωθεί είναι πως τα προϊόντα που θα παραμείνουν στην αγορά της Κίνας δεν θα επιτρέπεται να κάνουν χρήση συμβόλων που να παραπέμπουν στις παραπάνω χώρες ως χώρες προέλευσης.


Πηγή: agronews

Διαβάστε επίσης

Στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2018 προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (ΕΕ) 1306/2016.

Την περίοδο που διανύουμε γίνεται η σπορά των σιτηρών. Λόγω της οικονομικής σημασίας αυτής της καλλιέργειας, αναφέρουμε τις απαιτήσεις σε λιπαντικές μονάδες για άριστα αποτελέσματα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search