Ειδήσεις

Διεθνή Νέα

Tweet του Τραμπ ανέβασε το βαμβάκι στα 62 σεντς στα χρηματιστήρια

prwto_7 Tweet του Τραμπ ανέβασε το βαμβάκι στα 62 σεντς στα χρηματιστήρια
Βέβαια, να σημειωθεί ότι οι λόγοι της ανόδου δεν ήταν τόσο κάποια θεμελιώδη στοιχεία όσο -για άλλη μια φορά- ένα ενθαρρυντικό για τις τιμές tweet του προέδρου Τραμπ, στο οποίο γράφει ότι «αναμένεται η Κίνα να αγοράζει τεράστιες ποσότητες αμερικανικών αγροτικών προϊόντων». Αυτό δείχνει πως μάλλον κουβεντιάζεται μια συμφωνία με τους Κινέζους, σε συνδυασμό με καθυστέρηση στην επιβολή  των δασμών. Κάτι, που ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

prwtomesa Tweet του Τραμπ ανέβασε το βαμβάκι στα 62 σεντς στα χρηματιστήρια


Σημειωτέον ότι το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκε και η μηνιαία έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος από το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ουδέτερη προς τις τιμές έκθεση, καθώς αυξήθηκαν τα αρχικά παγκόσμια αποθέματα, αλλά μειώθηκε η παραγωγή και η παγκόσμια κατανάλωση σε Κίνα και Βιετνάμ. 

Τώρα, οι αναλυτές περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσουν όλοι οι κερδοσκόποι που είναι τοποθετημένοι σε πτωτικές θέσεις, αλλά πως θα αντιδράσει και η φυσική αγορά καθώς και η αποκαλούμενη βάση (πριμ επί των χρηματιστηριακών τιμών).

Σημειώνεται, τέλος, ότι εφόσον συνεχιστεί η ανοδική πορεία με υγιής ρυθμούς και όχι σπασμωδικά, εκτιμάται ότι προσεχώς θα γίνουν αρκετά φιξαρισματα ανοιχτών συμβολαίων στην αγορά μας.

Πηγή: agronews.gr
MAINOS-CONSULTING-small Tweet του Τραμπ ανέβασε το βαμβάκι στα 62 σεντς στα χρηματιστήρια

Το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και δροµολογείται καλώς εχόντων των πραγµάτων η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2019 στους αγρότες, αυξάνεται κατά πολύ ο φόρτος εργασίας στους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα των μετασυλλεκτικών ασθενειών των μήλων και των αχλαδιών είναι η εμφάνιση μούχλας ή σήψης στους καρπούς. Ο μολυσμένος ιστός γίνεται μαλακός στην αφή, έχει χρώμα καφέ έως μαύρο, με συνέπεια τα φρούτα να χάνουν την αγοραστική τους αξία και να γίνονται ακατάλληλα.

Μια εκτενής έκθεση του JRC, κόμβου έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες εφαρμογής γεωργίας ακριβείας στο χωράφι και στο πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και στη συγκράτηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων πλησιάζει σταδιακά τα σύνορα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιεί η περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής, αναφέροντας πως η σοβαρότητα του νοσήµατος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό κανενός εµπλεκοµένου.

Social Media

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

Ροή Ειδήσεων

Καμία εκδήλωση

Εγγραφή στο Newsletter

Τα σημαντικότερα άρθρα της εβδομάδας στο mail σας

© 2017-2018 Agravia.gr

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Agravia.gr

Search